Tweede ronde SvhJ van start

DOETINCHEM – De eerste schifting in Supermarkt van het Jaar-verkiezing heeft plaatsgevonden. Vrijdag hebben alle supermarkten die doorgaan naar de tweede ronde bezoek gehad van hun provincie-ambassadeur.
Delen:

In totaal hebben 58 winkels de eerste schifting overleefd in de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Bij de Buurtsupermarkt van het Jaar gaan vijftien winkels door naar de twee ronde. In de eerste ronde zijn de supermarkten beoordeeld door een team van oud-ondernemers gecombineerd met een klantenonderzoek op de winkelvloer. De oud-ondernemers zijn kritisch en constateren veel out-of-stock. ‘Ook zien we te vaak producten over datum of op de code’.

Fors verbeterd

Positief is dat het algehele winkelbeeld van de deelnemende supermarkten fors is verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren. ‘Organisaties maken er echt werk van om de winkels goed neer te zetten. Vooral de strak geleide winkelbedrijven hebben hier veel energie in gestoken’, aldus enkele oud-ondernemers.

Moeilijker

Ander sterk punt is de spontaniteit en enthousiasme bij medewerkers. Volgens juryvoorzitter Sjaak de Korte was het dit jaar dan ook moeilijker om een tweede ronde te bereiken. ‘We zien winkels die goed presteren, maar het net niet halen. Het algemene niveau van de verkiezing ligt gewoonweg erg hoog.’

Tweede ronde

In de tweede ronde wordt de jurering door de oud-ondernemers uitgebreid met een vakjury en een bus met consumenten.

Buurtsupermarkten

Er gaan ook vijftien buurtsupers door naar de volgende ronde. Het deelnemersveld is hier teruggebracht tot twee formules: Spar en Coop. Zij krijgen te maken met een mystery shopper, een vak- en een ondernemersjury.

Overzicht kandidaten Supermarkt van het Jaar

Overzicht kandidaten Buurtsupermarkt van het Jaar