Tv-serie leidt tot overval op Poiesz

STAPHORST - De vestiging van Poiesz in Staphorst is in februari dit jaar overvallen omdat de overvaller werd geïnspireerd door de tv-serie Penoza.
Delen:

Dat vertelde de verdachte, een 19-jarige man uit Meppel, deze week voor de rechtbank in Zwolle, zo meldt RTV Oost. Na de aflevering fietste de man naar Staphorst waar hij een caissière van de Poiesz supermarkt met een mes bedreigde en de inhoud van de kassa opeiste. Het kassameisje gaf hem ruim 500 euro mee.

Aldi
Vijf dagen later overviel hij de Aldi. Ook hier kreeg hij geld mee, maar hij kwam niet ver. Een medewerkster vertrouwde de man niet en belde nog voor de overval werd gepleegd 112. Bij zijn aanhouding bekende de man meteen. De verdachte heeft drugs- en geldproblemen. Hij koos bewust voor de supermarkten in Staphorst, om herkenning in zijn woonplaats te voorkomen. Voor de tweede overval had hij vijf nachten niet geslapen als gevolg van het gebruik van grote hoeveelheden speed.

Spijt
De man heeft veel spijt zei hij in de rechtbank. ‘Ik was een lopend lijk, kon niet nadenken. Als ik was zoals ik nu ben zou dit nooit gebeurd zijn. Dat is waar ik nu elke nacht aan denk als ik in mijn cel ben. Ik heb er verschrikkelijk veel spijt van.’ Deskundigen concluderen dat de man waarschijnlijk lang moet worden behandeld in een kliniek. De strafzaak is voorlopig aangehouden. Pas later zal het OM een strafeis bekendmaken.