AH neemt Delhaize in Maaseik over

MAASEIK - Albert Heijn neemt de Delhaize-supermarkt in het Belgische Maaseik over.
Delen:

Het Nederlandse supermarktbedrijf heeft de winkel in het centrum van Maaseik overgenomen van de zelfstandige ondernemersfamilie Corstjens. AH gaat de winkel als filiaal exploiteren, omdat Corstjens stopt.

Personeel
Wel neemt het Nederlandse bedrijf alle personeelsleden mee over. ‘De achttien personeelsleden stappen mee over in de nieuwe formule die niet langer door ons uitgebaat wordt’, zegt Willem Corstjens. ‘Het personeel kan er blijven werken aan dezelfde voorwaarden en heeft werkzekerheid op langere termijn. Daar zijn wij heel blij om’.

Extra krachten
‘Het is de eerste keer dat Albert Heijn personeel mee overneemt’, vult Sally Herygers als woordvoerder van de Nederlandse supermarkt aan. De achttien fulltime werknemers dragen na augustus het tenue van Albert Heijn. ‘Maar we zijn op zoek naar nog een dertigtal enthousiaste werknemers voor onze vestiging in Maaseik. We starten vanaf nu met de wervingen voor allerhande functies zoals teamleiders, maar ook winkelbedienden, jobstudenten en dat voor deeltijdse en voltijdse trajecten’, zegt Herygers.


Familiebedrijf

Met de overname door Albert Heijn verdwijnt de Delhaize uit het centrum van Maaseik. ‘We zijn een familiebedrijf en worden allemaal een dagje ouder. Even geleden kwamen we in contact met de mensen van Albert Heijn en de onderhandelingen verliepen vlot. We doen de vestiging in Maaseik van de hand, maar iedereen blijft welkom in onze Delhaize van Kinroo om zijn vertrouwde producten aan te schaffen’, aldus Corstjens tegenover het Nieuwsblad.