Nieuwe partij wil dertig Pick Up Points

ZWOLLE – Een nieuwe speler op de markt voor Pick Up Points dient zich aan. Het gaat om pickupandgo.nl, een initiatief van Robert Boelen, de man achter Superbezorger.nl.
Delen:

Het grote verschil met andere afhaalsystemen is dat iedere supermarktondernemer, ongeacht welke supermarktformule, zich kan aansluiten bij pickupandgo.nl. De eerste twee winkels die hier gebruik van maakt zijn Emté Mulder in Hasselt en Emté Van den Boogaard in Emmen. Mulder heeft sinds 1 december 2013 een afhaalpunt. Van den Boogaard is op 1 januari van dit jaar gestart. Volgens Boelen zullen meer supers dit voorbeeld volgen. ‘Ik ben met vier andere winkels in gesprek. De ambitie is om voor het einde van 2014 dertig afhaalpunten te openen door heel het land.’

Emté-ondernemers

Met de komst van pickupandgo.nl zijn er nu voor het eerst Emté-ondernemers met een afhaalpunt. Moederbedrijf Sligro heeft met Superdirect.com. zijn eigen (onbemande) pick up points. Boelen: ‘Wat wij voor hebben op Superdirect.com, is dat mensen bij het afhalen de vergeten boodschappen kunnen doen op de winkelvloer.’

Dag

Via pickupandgo.nl/hasselt en pickupandgo.nl/emmen kunnen klanten iedere dag online boodschappen bestellen bij de supermarkten. Producten die vóór 17.00 uur worden besteld, kunnen een dag later vanaf 9.00 uur worden opgehaald. Boelen: ‘Waar we naar toe willen is dat de klant nog op dezelfde dag de boodschappen kan afhalen. Dat gaan we binnenkort uitproberen.’ Er is geen minimum bestelbedrag. Wel zijn er extra bestelkosten: € 3,95.

Normale winkelprijs
De prijzen staan niet vermeld op de website, vanwege de verschillen per formule. De klant betaalt de normale winkelprijs. Aanbiedingen worden automatisch door de kassa berekend. Bestelt de klant een huismerk, maar is deze niet voorradig, dan wordt automatisch een A-merk als vervanger gepakt. Is een budgetmerk niet op voorraad, krijgt men een huismerk.  Emté Mulder en Van den Boogaard huren het systeem van Boelen. Wat aansluiting bij pickupandgo.nl de ondernemer kost, wil Boelen niet kwijt.