Heropening Kruideniersmuseum in centrum Utrecht

UTRECHT – Het vernieuwde Kruideniersmuseum in het centrum van Utrecht wordt deze week geopend.

De heropening van het Kruideniersmuseum vindt plaats op donderdag 24 november. De officiële opening van het museum aan ‘t Hoogt 10 in Utrecht wordt verricht door burgemeester Sharon Dijksma.

Kruideniersmuseum volledig gerenoveerd

‘Het museum is gehuisvest in een prachtig historisch pand dat dankzij de steun van supermarktketens in Nederland volledig is gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn. Er staat nu in het centrum van Utrecht een prachtig klein museum waar oude tijden herleven’, meldt de organisatie van het museum in de aanloop naar de heropening.

Complete historie komt voorbij

De complete geschiedenis van het kruidenieren in Nederland komt voorbij in het Kruideniersmuseum. ‘De toonbank, de kassa, het opschrijfboekje, de weegschaal, fraaie oude verpakkingen in kasten, de deurbel. Allemaal ingrediënten die de bezoeker een tocht door de geschiedenis van levensmiddelenverkoop in Nederland laten maken. Een historie die begon in de Middeleeuwen met de verkoop van zuidvruchten, specerijen en kruiden door crudeners en door de eeuwen heen is uitgegroeid tot de moderne supermarkt zoals we die nu kennen. Winkels met ruime assortimenten, veel versproducten en uitgerust met moderne technologie, zoals bijvoorbeeld  de (zelf)scankassa’s.’

Openingstijden Kruideniersmuseum

Het Kruideniersmuseum is vanaf 25 november wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.30 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. In vergelijking met de vorige locatie is het museum nu ruimer opgezet. De binnenzijde van het pand bestaat uit een mix van historische stijlelementen en de strakke inrichting van een hedendaags museum.