Gorillas wil Getir-overname en schikt met wijnleverancier

DEVENTER - Gorillas heeft een schikking getroffen met Intense Wines uit Deventer. Dat bedrijf had voor €1,1 miljoen beslag laten leggen op wijn die het aan de flitsbezorger leverde.
Een bezorger van Gorillas. Foto: Herbert Wiggerman

Dat schrijft het FD. Gorillas heeft de schikking rond de wijn getroffen omdat de overname door concurrent Getir anders op het spel staat. Dat bleek tijdens een kort geding maandag in de Amsterdamse rechtbank. Details over de schikking met Intense Wines zijn niet bekendgemaakt.

Gorillas in problemen door ruzie om wijn

Als gevolg van de beslaglegging liet betaalplatform Adyen het kapitaal van Gorillas bevriezen. Daardoor kon het flitsbedrijf bezorgers, leveranciers en leasefietsen niet meer betalen. Gorillas hoopt ondertussen op een overname van het bedrijf door Getir, en de beslaglegging had die kunnen belemmeren. Daarom heeft Gorillas nu eieren voor haar geld gekozen en komt er een schikking met Intense Wines. De wijnleverancier verzorgde een jaar lang de wijn voor het Gorillas-assortiment. Op het hoogtepunt ging het om 70 verschillende soorten.

Gorillas met tegenzin akkoord met schikking

Intense Wines en Gorillas sloegen in 2021 de handen ineens. Al snel kwam de klad er echter in. Intense Wines bleef uit opdracht van Gorillas flink wijn inkopen, terwijl de flitser uiteindelijk een groot deel van die bestellingen annuleerde. Intense Wines kwam daardoor met een wijnvoorraad zitten. Die verloor al snel de waarde, terwijl een deel zelfs niet meer drinkbaar werd. Daarop vorderde Intense Wines €1,1 miljoen. De schikking die nu is getroffen gebeurde met tegenzin van Gorillas, dat van mening is dat het in het gelijk staat.

Met schikking staat niets overname meer in de weg

Nu beide partijen een regeling hebben getroffen blijft de kans op een overname door Getir bestaan. Die flitsbezorger, van huis uit een Turks bedrijf, zou miljarden over hebben voor Gorillas. Getir wil zo groter worden in Europa. De gesprekken tussen Gorillas en Getir zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Hoeveel Getir precies wil betalen is onduidelijk. Gorillas heeft het al een tijd lang lastig. Zo werden al honderden mensen bij het bedrijf ontslagen. Ook vertrok het uit België en Italië.