Albert Heijn introduceert digitale betaalpas

ZAANDAM - Albert Heijn lanceert een nieuwe betaalmethode voor klanten die hun boodschappen online bestellen.

Het gaat om de digitale betaalpas. Met deze pas betalen klanten met hun vertrouwde betaalpas, maar dan digitaal. ‘Zo kunnen zij snel, veilig en gemakkelijk hun boodschappen vooraf in de AH-app afrekenen en hoeven zij dat niet meer aan de deur te doen’, zo meldt de marktleider in een persbericht.

Digitale betaalpas activeren

Klanten activeren éénmalig hun digitale betaalpas in de AH-app. Vervolgens kunnen zij bij hun bestelling in de app of op ah.nl kiezen voor deze betaalmethode. De betaling is dan met één druk op de knop geregeld. Op de rekening van de klant wordt een reservering gemaakt die na het bezorgen van de boodschappen en het verrekenen van statiegeld van ingeleverde flessen of kratten definitief wordt gemaakt. Meteen na de bezorging staat de factuur klaar in de AH-app.

Alles komt samen in digitale betaalpas

Arnoud van Daalen, directeur digitaal & e-commerce bij Albert Heijn: ‘In onze AH-app komt alles samen wat je nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen: de bonuskaart, boodschappenlijstjes, kassabonnen, zegels en al je favoriete recepten. En omdat betalen een belangrijk onderdeel van boodschappen doen is, introduceren we een nieuwe betaaloplossing in de app: de digitale betaalpas. Zo maken we boodschappen afrekenen makkelijker dan ooit.’

AH werkt samen met banken

De nieuwe pas is een samenwerking tussen Albert Heijn, Adyen, ING, Mastercard en Rabobank. De introductie vindt gefaseerd plaats vanaf maandag 31 oktober en is op dit moment alleen beschikbaar voor klanten van ING en Rabobank.

Nieuwe versie van de app

Albert Heijn heeft eerder dit jaar al een nieuwe versie gelanceerd van de app. Zo kan huisblad Allerhande voortaan via de app worden gelezen. Ook is het nu mogelijk een tijdelijk ander adres op te geven, om bijvoorbeeld bestellingen voor op het vakantieadres te kunnen doen. ‘Geniet jij van je vakantie, doen wij de boodschappen. Pas je adres tijdelijk aan om je boodschappen op je Nederlandse vakantieadres te ontvangen’, zo valt te lezen in de toelichting op de release in de app-store.