Verdachte in zaak Frits van Eerd vrijgelaten

Verdachte in zaak Frits van Eerd vrijgelaten
Het hoofdkantoor in Veghel. Foto: Jumbo

VEGHEL - In de fraudezaak waarin ook de naam van Jumbo-baas Frits van Eerd wordt genoemd, is een van de aangehouden personen donderdag heengezonden.

Het gaat om een 33-jarige man uit Assen die wel verdachte blijft. Zodoende zitten er momenteel nog acht personen vast. Van Eerd is volgens het Financieele Dagblad een van die verdachten. Of hij ook daadwerkelijk een verdachte is wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen.

Jumbo: Verhoren nog niet afgerond

Jumbo heeft naar aanleiding van deze nieuwe ontwikkeling een persbericht de deur uit gedaan. ‘Jumbo heeft zojuist kennisgenomen van de berichtgeving van het Openbaar Ministerie met een update over haar onderzoek. Uit deze berichtgeving blijkt dat de verhoren op dit moment nog niet zijn afgerond. In het kader van het onderzoek worden ook vragen gesteld aan Frits van Eerd. Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam. Wij doen verder geen mededelingen.’

Met drie dagen verlengd

De verdachten zitten in beperkingen. Dit betekent dat ze met niemand anders dan hun advocaat contact mogen hebben. Het OM meldt dat de huidige periode van inverzekeringstelling met toestemming van de rechter-commissaris in Assen met nog eens drie dagen kan worden verlengd. Dit is om de politie en de Fiod in de gelegenheid te stellen de verhoren af te ronden.

Positie Van Eerd als topman

Jumbo zelf is naar eigen zeggen niet betrokken bij de zaak. Onduidelijk is ook wat het onderzoek betekent voor de positie van Van Eerd als topman van de supermarktketen. Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek door onder meer de Fiod en het OM. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook in plaatsen in Groningen en Drenthe.

Herman te Pas

Herman te Pas

Nieuwscoördinator

Herman te Pas is nieuwscoördinator van Distrifood en legt zich vooral toe op nieuws en achtergrond over formules. Daarnaast is hij binnen de redactie het aanspreekpunt voor Distrifood Magazine.