Gorillas gaat ook snoeien op Nederlands hoofdkantoor

AMSTERDAM - Gorillas schrapt banen op het Nederlands hoofdkantoor in Amsterdam. Deze operatie maakt deel uit van een wereldwijde bezuiniging die het bedrijf eerder aankondigde. Concurrent Zapp bezuinigt ook maar daarbij blijven de Nederlandse activiteiten vooralsnog buiten schot.
Delen:
Gorillas Groningen, juli 2021

Het snoeien van banen op het Nederlands hoofdkantoor in Amsterdam neemt Gorillas met pijn in het hart, benadrukt woordvoerder Cathalijne Groen. De wereldwijde kostenbesparingen die Gorillas wereldwijd doorvoert, hebben helaas gevolgen voor een aantal collega’s op het Nederlandse hoofdkantoor, stelt ze.

Gorillas slaat weg winst in, in Nederland

Groen: ‘ Na onze laatste financieringsronde in oktober 2021, heeft Gorillas de focus op winstgevendheid versterkt, maar net als veel spelers in de start-up-industrie, werkt Gorillas momenteel in een uitdagende wereldwijde omgeving. Desondanks is de Nederlandse markt een duidelijk pad naar winstgevendheid ingeslagen en we hebben besloten om onze focus, op onze klanten en het merk Gorillas, aan te scherpen om dit traject te waarborgen.’

Samenwerking Gorillas en Jumbo

Nederland is één van de vijf kernmarkten waar Gorillas volop actief blijft. De start-up overweegt afscheid te nemen van België waar het in Antwerpen bijvoorbeeld samenwerkt met partner Jumbo. Dat blijft voorlopig ook zo, geeft Jumbo aan. Wij zijn hier inderdaad ook van op de hoogte. ‘Aangezien Gorillas deze keuze op dit moment echter nog in overweging heeft, is het nog te vroeg om hier momenteel mededelingen over te doen’, zegt Jumbo-woordvoerder Laura Valks-Piessens.

Zapp: Nederland blijft buiten schot

Ook Zapp heeft last van het moeilijke macro-economische klimaat wereldwijd als gevolg van onder andere de oorlog in Oekraïne. Ondanks dat de van origine Britse flitsbezorger ‘honderdduizenden loyale klanten’ bereikte in 2022 die ook nog eens steeds meer geld spenderen, voelt Zapp zich toch gedwongen in te grijpen in de kosten. Dit resulteert in het Verenigd Koninkrijk in een 10 procent personeelsreductie. Nederland waar Zapp actief is in Amsterdam en Rotterdam, ontspringt de dans. De meeste op 2 juni openstaande vacatures van de flitser zijn praktisch allemaal (11 van de 12, red) in Nederland te vinden. De meeste van deze banen staan soms al maandenlang open.