Jumbo regelt miljoen ontbijtjes voor Koningsspelen

VEGHEL - Jumbo verzorgt dit jaar opnieuw het ontbijt tijdens de Koningsspelen, die op 22 april worden gehouden. In totaal doen circa 1 miljoen kinderen mee.
Delen:
Kinderen tijdens een eerdere editie van de Koninggspelen. Foto: Jumbo

Het ontbijt dat de supermarktketen dit jaar levert is gevarieerd. Zo krijgen de kinderen onder meer volkoren brood, crackers, pindakaas, appels, melk en snoeptomaatjes. Verder is er fruitspread, appelstroop en pindakaas voor op brood. Het ‘koningsmaal’ is volledig samengesteld volgens de richtlijnen van de het Voedingscentrum.

Gezonde levensstijl onmisbaar

Jumbo vindt het belangrijk dat kinderen bewegen en gezond leven. ‘Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer het Koningsontbijt verzorgen voor zo’n 1 miljoen basisschoolkinderen, zodat ze met een goede portie energie kunnen beginnen aan een dag vol sport en spel’, zegt Colette Cloosterman, mede-eigenaar van de gele keten. ‘Bij Jumbo hechten we veel waarde aan een gezonde levensstijl. Sport en bewegen zijn daarbij onmisbaar.’

Eten en sporten op een feestelijke manier

De supermarktketen is al 10 jaar partner van de Koningsspelen. Het is een jaarlijkse sportdag die altijd op de laatste vrijdag voor Koningsdag wordt gehouden. Kinderen ontbijten samen, sporten en doen verschillende activiteiten. 6000 scholen zijn bij het evenement aangesloten. Initiatiefnemer Richard Krajicek kijkt uit naar de aanstaande editie: ‘Voorafgaand en tijdens de Koningsspelen laten we kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten’, aldus de oud-tennisser, die blij is om met Jumbo ‘een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde samenleving’.