Nieuw bod van Auchan op Carrefour op komst

PARIJS - Het Franse Auchan werkt aan een nieuw bod op het ruim twee keer zo grote Carrefour. Investeerders moeten Auchan hierbij helpen.
Delen:
Foto: Shutterstock

Dat meldt het Franse dagblad Les Echos. Enkele maanden geleden deed Auchan al een poging om de veel grotere branchenoot over te nemen. Later werd duidelijk dat op de achtergrond de families achter de twee grote Franse supermarktconcerns nog altijd met elkaar in gesprek waren over een mogelijke deal.

Bod €2 hoger dan enkele maanden terug

Auchan zou nu €23,5 per aandeel Carrefour bieden, €2 meer dan enkele maanden geleden. Daarmee zou Carrefour een waarde van bijna €20 miljard hebben, aanzienlijk hoger dan de beurswaarde. Om het hogere bod te financieren zou Auchan willen samenwerken met investeerders. Daarbij wordt onder meer Clayton, Dubilier & Rice genoemd, dat onlangs al een succesvol bod uitbracht op het Britse Morrisons.

Samen zijn retailers goed voor €100 miljard omzet

Als de overname doorgaat ontstaat een concern met een totaalomzet van ongeveer €100 miljard, waarmee het ruimschoots in de top-10 van grootste levensmiddelenhandelaren terechtkomt. Carrefour was eerder ook al onderwerp van een overnamebod door het Canadese Couche-Tard. Dat stuitte echter op grote bezwaren van de Franse overheid.