Plus start nieuwe pilot met Nutri-Score

UTRECHT - Plus is vandaag gestart met een derde Nutri-Score-pilot. De score is nu ook zichtbaar op de verpakkingen van 'Uit de Keuken van Plus'. Het gaat onder andere om verschillende verse maaltijden, soepen, pizza's en maaltijdsalades.
Delen:
Nutri-Score op eieren van Plus.

Nutri-Score is er om consumenten gezondere keuzes te laten maken bij hun aankopen in de supermarkt. Op het voedingskeuzelogo is A tot en met E te zien. De A staat voor gezond, terwijl de E juist staat voor ongezond. Plus zegt dat 90 procent uit het Uit de Keuken van Plus-assortiment een Nutri-Score van A of B bevat.

Landelijke uitrol

Met de nieuwe pilot sorteert Plus voor op de landelijke introductie van het logo. Die zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste helft van dit jaar. Ook andere supermarktketens maken er gebruik van.

Score ook op andere producten

Bij Plus was de Nutri-Score al zichtbaar op producten van Biologisch Plus en Bio+. Daarnaast wordt de score ook vermeld op ruim 3000 huismerkproducten. Het is te zien op de elektronische schaplabels in de winkels, maar ook op de app en website.