Walmart start bezorging boodschappen met drones

FARMINGTON - Walmart heeft maandag voor het eerst boodschappen bij iemand bezorgd door middel van een drone. De Amerikaanse supermarktketen experimenteerde er al even mee. De primeur vond plaats in Farmington, een plaats in het noordwesten van Arkansas.
Delen:
De drones die de Walmart-boodschappen bezorgen.

Walmart investeerde eerder dit jaar in het bedrijf DroneUp, dat op aanvraag dronevluchten levert en kan terugvallen op duizenden gecertificeerde dronepiloten. De samenwerking resulteert nu dus in het daadwerkelijk bezorgen van boodschappen door de lucht. De retailgigant ziet het bezorgen met drones als onderdeel om de fameuze ‘last mile’ rendabel te maken.

Binnen half uur boodschappen thuis

De supermarktketen wil zeven dagen in de week tussen 08.00 en 20.00 uur met drones bij klanten bezorgen, meldt Supermarket News. De boodschappen moeten binnen dertig minuten bij de consument zijn.

Meerdere hubs aanstaande

Klanten dienen eerst online een bestelling te doen. Als die binnenkomt bij Walmart, zorgen medewerkers in de distributiehub ervoor dat het boodschappenpakket wordt samengesteld. Daarna vertrekt de drone met de boodschappen, die vervolgens bij de opgegeven bezorglocatie gedropt worden. De komende maanden wil Walmart meerdere hubs openen van waaruit drones boodschappen kunnen bezorgen.

Walmart niet de enige

Niet alleen Walmart richt zich op dronebezorging. Ook Kroger, een ander Amerikaans retailbedrijf, is inmiddels een pilot gestart.