Medewerkers supermarkten krijgen nieuwe cao

UTRECHT - Medewerkers van supermarkten en distributiecentra krijgen een nieuwe cao. Een meerderheid van de FNV-leden accepteerde het eindbod van de werkgevers.
Delen:
Foto: FNV

Dat maakt de FNV bekend. Een kleine meerderheid van 55 procent van de vakbondsleden accepteert het eindbod van werkgeversorganisaties VGL en het Vakcentrum. Dit betekent dat medewerkers met terugwerkende kracht van 1 juli 2020 tot en met 1 juli 2023 9 procent loonsverhoging ontvangen. De FNV zelf is minder tevreden over het eindbod. ‘Wij hebben het eindbod van de supermarktbazen negatief voorgelegd. Hoewel de loonsverhoging redelijk is, vinden we het in zijn geheel een mager bod. Maar onze leden stemmen voor, dus zullen wij tekenen voor deze cao’, reageert bestuurder Michiel Al van FNV Handel.

Zondagstoeslag halveert

In de collectieve arbeidsovereenkomst staat ook dat de zondagstoeslag per 1 januari halveert. Voor medewerkers die nu al op zondag werken geldt dit niet. Zij behouden de toeslag nog drie jaar. In 2025 is de halvering echt voor de hele sector van kracht. Verder spraken bonden en werkgevers voor een beperkte groep werknemers een regeling voor vervroegd uittreden af. Mensen die veertig jaar bij dezelfde werkgever werken, mogen één jaar eerder stoppen met werken.

Eindbod cao supermarkten

Met de komst van de nieuwe cao komt er een einde aan ruim een jaar lang bakkeleien tussen vakbonden en werkgevers. Regelmatig schortte de partijen overleggen op omdat ze er niet uitkwamen. Ook hield de FNV in het hele land prikacties om de supermarkten onder druk te komen met een beter bod te komen. Eind oktober legden de werkgevers hun eindbod op tafel. Vakbond CNV net als FNV ook betrokken bij de onderhandelingen met de supermarkten toont zich in tegenstelling tot het FNV redelijk tevreden. ‘We hebben niet het maximale kunnen behalen. Maar wèl de inzet van al die mensen in de voorbije loodzware periode tot een realistische beloning kunnen ombuigen’, zegt onderhandelaar Jacqueline Twerda.