Lidl opent in Geldrop na politieke soap

GELDROP - Op 3 november opent Lidl in Geldrop een nieuwe duurzame supermarkt zonder gasaansluiting die helemaal draait op zonne-energie. Dit had heel wat voeten in de aarde.
Delen:
Net als in Almere opent op 3 november ook een duurzame Lidl in Geldrop. Foto: Distrifood

De bouw van de supermarkt begon op 1 april in de wijk Braakhuizen-Noord en trok van begin af aan veel bekijks, meldt het Eindhovens Dagblad (ED). Dagelijks stroomden mensen uit de wijk toe om te zien hoe de zonnepanelen op het dak werden geplaatst en oplaadstations voor elektrische auto’s verrezen. ‘Ik sta uren op het balkon’, zegt buurtbewoner Kea de Turck tegen het ED.

Wens voor Lidl speelt lang

Tien jaar lang was er sprake dat Winkelcentrum Wielewaal tegen de vlakte ging en dat daar in Lidl voor in de plaats zou komen. Maar pas in november begon de sloop van het winkelcentrum daadwerkelijk. Buurtbewoners geloofden er niet meer in dat de Lidl in hun wijk zou komen. Omdat Geldrop aan zijn maximale aantal supermarkten zit (7 stuks) leek die kans verkeken. Maar de politiek besloot niet langer dwars te leggen en honoreerde de wens van de bewoners voor een Lidl in de wijk. De gemeenteraad schoof het supermarktbeleid dat bepaalt dat er maximaal 7 supers in Geldrop mogen zijn aan de kant.

Jumbo en Aldi lagen dwars

Lidl had ook nog te maken met Jumbo en Aldi die dwarslagen bij de nieuwbouwplannen. Zij gingen in beroep tegen een wijziging van het bestemmingsplan voor het Wielewaal-terrein en tekenden bezwaar aan tegen de bouwvergunning van Lidl, meldt het ED. In onderling overleg wisten de supermarkten de plooien glad te strijken. Dit betekent dat Lidl verhuist van winkelcentrum de Coevering naar de nieuwbouw in Broekhuizen-Noord en dat Aldi zijn intrek neemt in het oude pand van Lidl in het winkelcentrum.

Aldi met Pasen 2022

De vestiging van Lidl in de Coevering gaat dicht op 2 november en opent op 3 november op de nieuwe locatie in de wijk Braakhuizen-Noord in Geldrop. Aldi vertrekt rond Pasen 2022 naar de Coevering.