Amerikaanse supermarktketen Kroger breidt uit zonder winkels

CINCINATTI – De Amerikaanse supermarktketen Kroger breidt zijn online-aanbod Kroger Delivery uit uit naar marktgebieden waar de keten geen fysieke winkels heeft.
Delen:
Foto: Kroger

Amerka’s grootse supermarktketen maakte afgelopen week bekend Kroger Delivery uit te breiden naar nieuwe marktgebieden zonder daar winkels te openen. Kroger bedient klanten in die marktgebieden online-only. Dat gebeurt vanuit geautomatiseerde magazijnen, hubs en micro-fulfilmentcenters. Op die manier kan de keten zijn marktgebied vergroten zonder dure winkels te hoeven openen. Het betreft markten in Florida en het Noordoosten van de VS.

Binnen 30 minuten bezorgen

Het bedrijf opende al een eerste groot fulfilmentcenter in Groveland in centraal Florida en heeft vandaaruit sindsdien ‘spokes sites’ toegevoegd in Jacksonville en Tampa. Daarnaast worden er twee twee kleinere fulfilmentcentra toegevoegd in Zuid-Florida. De keten kan via de spokes en hubs in 30 minuten boodschappen thuisbezorgen bij klanten. Zij kunnen bij die snelle bezorging kiezen uit 10.000 essentiële food- en non-foodproducten. Klanten die kiezen voor bezorging later op de dag of de volgende, hebben de keuze uit meer dan 35.000 producten.

Ocado-technologie

De uitbreiding is mogelijk dankzij de slimme technologie van het Britse Ocado, meldt Forbes. De geautomatiseerde fulfilmenttools stellen de keten in staat stelde sneller uit te breiden dan oorspronkelijk verwacht. Klanten lijken de online only uitbreiding toe te juichen: Kroger claimt hoge niveaus van herhaalbestellingen en netto-promotorscores van klanten in de nieuwe marktgebieden.

Kroger profiteert van naamsbekendheid

Amerikaanse retaildeskundigen reageren overwegend positief op de strategie. Kroger profiteert zo optimaal van zijn nationale naamsbekendheid. En op deze manier groeien is een mooie, relatief goedkope manier om de klantenbasis te verbreden. Ze verwachten  bovendien dat de keten op termijn ook fysieke winkels in deze marktgebieden zal openen om het verwachtte succes verder uit te nutten.