Fotorepo Anuga: duurzaam en vega nog steeds dé foodtrend

KEULEN - Plantaardige kaas, vlees- en visvervangers die steeds beter smaken. Als rode draad liep de voedseltransformatie door de jaarlijkse Anuga in Keulen. Echt nieuwe innovaties waren er niet te zien, wél een grote stijging in het aanbod aan plantaardige opties ter vervanging van dierlijke producten. Deze trend heeft bioproductie van zijn voetstuk gestoten. Opvallend: plantaardige kaas is bezig aan een opmars. Dan hebben we het niet over plakken die doen denken aan de structuur van de verpakking waar het in geleverd wordt, maar camenberts van bloemkool en verschillende soorten brie gemaakt van cashewnoten. Dat smaakt lang zo gek niet meer. Redactiefavoriet: plantaardige zalm van Nederlandse maak.

Lees direct verder!

Maak een gratis account en:
  • Krijg 2 gratis artikelen per maand
  • Ontdek exclusieve podcasts & video's
  • Ontvang een nieuwsbrief op maat

Direct een account aanmaken