AH-medewerkers gewond door stekende winkeldief

EINDHOVEN - Twee medewerkers van de Albert Heijn-supermarkt aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Een traumahelikopter verzorgde medische bijstand. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Delen:
Foto: Shutterstock

Dat melden verschillende media. De twee spraken een man aan op een winkeldiefstal, waarna er een worsteling ontstond. Daarbij trok de winkeldief een mes en stak op de AH-mensen. Eindhovens Dagblad schrijft op basis van een getuige dat het om de supermarktmanager en een medewerker zou gaan. ‘Een van hen greep naar zijn nek en de ander leek gewond aan zijn arm. De hele gang lag vol met bloed. Ook zag ik iemand wegrennen. Ik weet niet of ze hem gepakt hebben.’

Verdachte opgepakt in nabijgelegen parkeergarage

De winkeldief rende daarna de supermarkt uit, achtervolgd door de bewaker van de winkel. De politie zette ook direct verschillende eenheden in. Dit leidde uiteindelijk tot een arrestatie in een parkeergarage in de buurt door leden van het Rapid Response Team. Daarbij zijn volgens de krant twee waarschuwingsschoten gelost.

Supermarkt na incident gesloten

De winkel is na het incident gesloten en de politie voert ook in de winkel onderzoek uit. Over de toestand van de slachtoffers is op dit moment niets bekend.