Tesco voert winst en omzet stevig op

LONDEN - De Britse marktleider Tesco heeft een sterk halfjaar achter de rug en verwacht in staat te zijn de logistieke problemen in het Verenigd Koninkrijk beter de baas te zijn dan veel andere bedrijven.
Delen:

De omzet van Tesco steeg in de zes maanden tot augustus met 5,9 procent naar 30,4 miljard pond (€35,68 miljard). De winst nam zelfs nog veel sterker toe, met 28 procent naar 1,3 miljard pond (€1,53 miljard). Daarmee heeft Tesco naar eigen zeggen de markt verslagen.

Minder last van logistieke problemen

In de zes maanden profiteerde Tesco nog van strikte maatregelen om de coronapandemie te beteugelen. Daarnaast heeft Tesco minder last van de logistieke problemen waar veel Britse bedrijven mee kampen door onder meer een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. ‘Onze industrie heeft op dit moment te maken met verschillende uitdagingen, waarbij de weerbaarheid van onze supply chain en onze diepgaande relatie met toeleveranciers cruciaal was’, aldus topman Ken Murphy.

Tesco zegt klaar te zijn voor uitdagingen rond Kerstmis

In de aanloop naar Kerstmis ziet  Murphy de nodige beren op de weg, maar in een positie te zijn hier goed mee om te gaan. In het Verenigd Koninkrijk wordt gewaarschuwd voor lege schappen rond de feestdagen door grote logistieke problemen.