Video’s: Edeka en Kauland storten zich via social media op jongeren

HAMBURG – De Duitse  supermarktketens Kaufland en Edeka storten zich met videoclips op social media op jongeren. Een clip van Edeka is al miljoenen keren bekeken.
Foto: YouTube/video Edeka.

Een video van de Duitse supermarktketen Edeka met de beroemde New Yorkse dj en improvisatie-artiest Marc Rebillet is op YouTube in twee weken tijd al meer dan 4,1 miljoen keer bekeken. Onder de naam Super Marc bespeelt Rebillet groente, fruit en andere producten. De focus ligt volgens  Edeka op het gevarieerde assortiment. De vermakelijke clip duurt 2 minuten en 15 seconden. Aan het eind gebiedt Rebillet de kijker voortaan naar Edeka te gaan voor de (duurzame) boodschappen. Overigens trekt ook een making-of-video van de clip veel aandacht, die is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Soortgelijke video Kaufland

Concurrent Kaufland, een zusje van Lidl, komt later vandaag (donderdag) in Duitsland met een soortgelijke video op socialmediakanalen. De video met als titel ‘te goedkoop om waar te zijn’ toont een Kaufland-klant die een luxe leven met veel bling-bling leidt. Dat kan ze dankzij de goedkope, maar toch luxe boodschappen. De clip wordt ondersteund met een gastoptreden van Tiktok-ster Younes Zarou, die eerder dit jaar al door de discounter is gecontracteerd en die zelf Tiktok-filmpjes plaatst en met Kaufland tagt. Met 35 miljoen volgers op Tiktok en 4 miljoen op Instagram is hij een van de grote sterren op deze social media.

@youneszarouCelebrating with cheap goods so u don’t have to worry & can focus on ur precious life❤️ @kauflanddeutschland #yzfamily #yzkl #kaufland #werbung #cheap♬ Lose Control – Meduza & Becky Hill & Goodboys

Jonge doelgroep aanboren via social media

Kaufland wil op deze manier een nieuwe jonge doelgroep aanboren, verklaart Michael Lüttgen, managing director Marketing International, in een persbericht. ‘Daarom vertrouwen we als onderdeel van onze nieuwe campagne op ons eigen herkenbare hiphopnummer en gebruiken we sociale mediakanalen voor gerichte verspreiding en het aanspreken van onze doelgroepen.’