Jumbo vergroot Limburgse bezorgcapaciteit met hub

MAASTRICHT - Jumbo heeft in Maastricht zijn twaalfde thuisbezorghub geopend. De keten zegt ermee de bezorgcapaciteit in Limburg 'aanzienlijk' te vergroten.
Foto: Jumbo

De nieuwste Jumbo-hub zit dicht bij Maastricht-Airport. Vanuit daar zal Jumbo online bestelde boodschappen rechtstreeks bezorgen aan klanten in heel Limburg. De boodschappen komen dus niet meer uit de Jumbo-supermarkten in de regio. De keten uit Veghel vergroot ermee naar eigen zeggen de bezorgcapaciteit in en rondom steden als Maastricht, Heerlen, Geleen, Sittard, Landgraaf, Kerkrade en Roermond ‘aanzienlijk’. ‘Een grote plus is ook dat klanten in de regio hierdoor meer keuze hebben uit verschillende bezorgmomenten’, aldus Jumbo.

De Jong: ‘Minder kilometers dan voorheen’

‘De nieuwe thuisbezorghub in Maastricht is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging’, zegt Karel de Jong, directeur supply chain bij Jumbo. ‘Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo na Maastricht nog meer kleinere bezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels.’

Uitbreiding hubs hoog op agenda Jumbo

Jumbo stelt dat de uitbreiding met hubs hoog op de agenda staat, om de online-bezorgcapaciteit te blijven vergroten. Momenteel telt de keten 12 hubs, in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo, Groningen, Deventer en Maastricht. Ook telt het e-fulfilmentcenter in Bleiswijk mee als hub.

E-fc Jumbo verlost ondernemers van logistieke rompslomp

Jumbo nam 4 januari zijn e-fulfilmentcenter met hub voor online boodschappen in Bleiswijk in gebruik. Twee Jumbo-ondernemers in de regio zeggen blij te zijn met de hub. Ze zijn af van de logistieke pieken en rompslomp die thuisbezorgen vanuit de winkel veroorzaakt.
Lees verder >>>

1300 vierkante meter bezorghub

De Jumbo-hub aan de Engelandlaan in Maastricht wordt beleverd vanuit het e-fulfilmentcenter in Den Bosch. De hub heeft een vloeroppervlakte van zo’n 1300 vierkante meter. Klanten in Maastricht, Geleen, Stein, Oirsbeek, Meerssen en Urmond kunnen inmiddels al uit meer en kortere bezorgmomenten kiezen. De komende weken komen daar plaatsen als Sittard, Born, Heerlen, Nuth, Landgraaf, Kerkrade, Eygelshoven, Cadier en Keer, Echt, Roermond, Heel, Heythuysen, Nederweert en Weert bij, aldus Jumbo. ‘Eind 2021 zullen zo’n 40 bezorgbussen direct naar alle klanten in heel Limburg rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.’ De gele formule zoekt via Jumbowerkt.nl nog naar bezorgers.