Jumbo komt pal tegenover AH Gelderlandplein

AMSTERDAM - Jumbo trekt in winkelcentrum Gelderlandplein. De gele formule komt daar pal tegenover een van de sterkste filialen van Albert Heijn.
Delen:
De Marqt-winkel in winkelcentrum Gelderlandplein waar Jumbo zijn ogen op heeft laten vallen. Archieffoto: Distrifood

Dat zeggen bronnen tegen Distrifood. Ook is er op Jumbo.com al een winkelpagina ‘Jumbo Amsterdam Gelderlandplein’ aangemaakt. Jumbo betrekt volgens de bronnen het pand van Marqt. Het is onduidelijk wanneer de nieuwe Jumbo opent en om welk format het gaat.

Onderdeel overname Marqt-winkels van Udea

In januari 2020 gingen er al verhalen rond over de komst van Jumbo naar Gelderlandplein. Het was onderdeel van de deal waarbij Jumbo vijf Marqt-winkels en een Ekoplaza kocht van Udea. Vastgoedeigenaar Paul Bremmer van Kroonenberg Groep moest er echter niks van weten, meldde hij toentertijd aan het AD. Bremmer was begin juli niet beschikbaar voor commentaar. Ook zijn collega’s hebben nog niet op vragen van Distrifood gereageerd.

Komt Jumbo wel of niet op plek Marqt?

Jumbo wil begin 2020 al in de Marqt in winkelcentrum Gelderlandplein trekken, maar de eigenaar moet hier op dat moment niets van weten. Is het mogelijk om de komst van Jumbo te stoppen? ‘Deze eigenaar is heel bewust bezig met wie er wel of niet past.’
Lees verder >>>

‘Gelderlandplein heel succesvol winkelcentrum’

Vastgoedkenner Huib Boussevain is niet bij deze deal betrokken maar zegt de geruchten ook te hebben gehoord. Hij snapt het wel dat Jumbo vol heeft gehouden op deze plek. ‘Vanuit de concurrentiestrijd snap ik dat heel goed. Albert Heijn heeft er een van zijn succesvolste supermarkten zitten. Het is een heel succesvol winkelcentrum.’

Jumbo zelf wil het bericht ontkennen noch bevestigen. Janneke van Helvoort: ‘Wij houden natuurlijk continu onze ogen open voor nieuwe locaties. Mochten wij ergens een nieuwe winkel openen, maken we dit graag bekend middels een persbericht.’ Marqt geeft aan geen mededelingen te mogen doen over een overname van zijn winkel door Jumbo in het Amsterdamse winkelcentrum.