Zoektocht naar nieuwe baas voor Lidl begonnen

NECKARSULM - De Schwarz Gruppe is de zoektocht naar een nieuwe baas voor discountdochter Lidl begonnen. Intussen heeft opnieuw een jonge, vrouwelijke topmanager het bedrijf verlaten.
Foto: Distrifood.

De ontwikkeling volgt op het plotselinge vertrek vorige week van de sterke man binnen de Schwarz Gruppe, Klaus Gehrig (73) na 45 jaar in dienst van het bedrijf. Hij vertrok na een onenigheid met eigenaar Dieter Schwarz, over wie uiteindelijk de hoogste functie binnen de Schwarz Gruppe zou overnemen.

Machtsstrijd over opvolging van Gehrig

Voor Dieter Schwarz, die de functie nu zelf waarneemt, is de huidige Lidl-baas Gerd Chrzanowski (49) de man die het concern in de toekomst moet gaan leiden. Gehrig was juist bezig met het versneld promoveren van enkele vrouwelijke topmanagers en twijfelde erover of Chrzanowski de juiste persoon was. Toen bleek dat Dieter Schwarz toch voor de huidige Lidl-baas koos, legde Gehrig zijn functie neer.

Na Melanie Köhler nu ook Annabel Ehm weg

Eerder al was de vrouw die Gehrig onder zijn hoede had genomen, Melanie Köhler, plotseling vertrokken. De 30-jarige had een bliksemloopbaan achter de rug binnen het bedrijf. Dat geldt ook voor de 28-jarige Annabel Ehm, ook een protegé van Gehrig, die het bedrijf nu ook verlaten heft. Zij was hoofd van de afdeling interne controle en advies.

Lidl kijkt voorlopig eerst naar interne kandidaten

Schwarz gaf vorige week aan de leiding te houden tot Chrzanowski klaar was. Het vinden van een vervanger om leiding te geven aan Lidl is daarbij een belangrijke stap. Volgens het Duitse vakblad LebensmittelZeitung wordt daarbij vooralsnog naar interne kandidaten gekeken, waaronder verschillende landenbazen van de succesvolle discountformule.