Inwoners Nijmegen willen sneller opening Lidl

NIJMEGEN - In september krijgen de bewoners rondom het half afgebrande winkelcentrum Weezenhof pas inzicht in de nieuwbouwplannen met onder andere een Lidl, andere kleine winkels en een gezondheidscentrum.
Foto: Distrifood.

Daarmee is nog steeds geen schot in de nieuwbouw van het complex, aldus het AD. Er is kritiek omdat het winkelcentrum al in 2017 afbrandde en omdat het nieuwe complex veel hoger wordt dan het huidige is na presentatie aan bewoners een wijziging van het bestemmingsplan nodig.  In het gunstigste geval neemt dat nog eens 35 weken in beslag.

Anderhalf jaar vertraging als naar Raad van State

Bij bezwaren tot aan de Raad van State kan het anderhalf jaar duren. Pas daarna kunnen de bouwactiviteiten beginnen. Wijkbewoners vinden al jaren dat de nieuwbouw veel te lang op zich laat wachten.

Inwoners zorgen ook zelf voor vertraging

Die bezwaren kunnen overigens uit de hoek van de bewoners zelf ook komen. ‘Het plan lijkt alleen maar gebaseerd te zijn op een zo hoog mogelijk rendement van de ontwikkelaar. Dit bouwplan heeft geen meerwaarde en gaat ten koste van de leefbaarheid in de wijk’, aldus het bewonersplatform in de krant. Het plan zou te grootschalig zijn en niet passen in de wijk.