Plus Almere heeft eerste stadskweek in agf-afdeling

ALMERE - De Plus in Almere Buiten heeft de eerste uit standslandbouw gekweekte groenten uit Oosterwold op de agf-afdeling liggen.
Bron: still uit video Omroep Flevoland

De samenwerking tussen de coöperatie stadslandbouw Oosterwold en Plus De Greef duurt in eerste instantie een jaar, meldt Omroep Flevoland. Van bosuitjes tot boontjes: ze komen van verschillende kwekers. De kwaliteitscheck wordt in samenwerking met de Wageningen Universiteit gedaan.

Lidl start met stadslandbouw

ALMERE – Lidl begint met stadslandbouw naast het te openen energiezuinige filiaal 2.0 in Almere. Op ruim 16.000 vierkante meter van het buitenterrein worden, in samenwerking met Stadsboerderij Almere, verschillende gewassen aangeplant, met als doel om CO2 uit de lucht op te nemen.
Lees verder>>>

Op zoek naar uitbreiding

Coöperatie stadslandbouw Oosterwold hoopt uiteindelijk tien procent van de Almeerse groentevoorziening te dekken en is op zoek naar meerdere supermarkten die openstaan voor een samenwerking, aldus Omroep Flevoland. Waar de standskweekproducten nu nog een klein display beslaat, is de coöperatie hard aan het werk om het aanbod uit te breiden en de kwaliteitsnorm te stroomlijnen.

Oosterwold als duurzaamheidsexperiment

Ook Lidl opent binnenkort zijn duurzame deuren in Almere, niet geheel toevallig in Oosterwold zelf. De gemeente liet Distrifood eerder weten Oosterwold een deel van Almere is waar de overheid wil experimenteren met duurzame en flexibele stadsuitbreiding. De nieuwe Lidl is hier onderdeel van.