Doorbraak: dagverse melk Plus voortaan biologisch

UTRECHT - Plus zet een enorme stap in de verduurzaming van het zuivelaanbod. Vanaf deze week is alle dagverse huismerkmelk en -karnemelk in literpak volledig biologisch.
Foto: Plus

De coöperatieve formule is naar eigen zeggen de eerste supermarkt die deze duurzame stap zet. ‘De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past. Plus legt het verschil zelf bij. Zo’n duizend biologische koeien zorgen jaarlijks voor ruim 7,8 miljoen liter duurzame melk’, stelt de organisatie.

Begin bredere verduurzaming zuivel bij Plus

Het betreft het begin van een bredere operatie. In week 30 volgt alle yoghurt onder het Plus-merk en in week 37 de halve literpakken melk en karnemelk. Commercieel directeur Eric Leebeek van Plus: ‘Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu. De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan biodiversiteit en werken zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch.’

Binnen drie jaar verdubbeling omzet biologisch

Plus zet ook buiten zuivel in op groei van de biologische huismerkomzet. ‘De komende drie jaar breidt Plus haar biologische huismerk assortiment uit met meer dan 50 procent en zet daarmee in op een verdubbeling van de omzet van het biologische huismerk’, stelt de onderneming in het persbericht. Eerder werd onder meer met bananen en eieren belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid.