Delhaize gaat restaurants openen

BRUSSEL – Delhaize gaat dit jaar, in samenwerking met Foodmaker, drie nieuwe Foodmakerrestaurants openen. Vanaf volgend jaar is de ambitie om vijf nieuwe restaurants per jaar te openen.
Foto: Delhaize

Dat kondigen beide partijen aan. Naast de te openen restaurants houdt het ‘langetermijn partnership’ in om samen gezonde voeding nog dichter bij de klanten te brengen. Dat zal in de eerste plaats gebeuren via de bestaande kanalen (Foodmaker producten en saladbars in de Delhaizewinkels) maar ook in het openen van nieuwe Foodmakerrestaurants en bedrijfsrestaurants.

Lieven Vanlommel: ‘Zb-saladebar doet een ton’

WESTERLO - Cijfers over AH geeft van Lieven Vanlommel van leverancier Foodmaker ook na aandringen niet, maar het concept van de saladebar dat de marktleider in 100 winkels uitrolt, doet in België al snel een ton op jaarbasis in de supermarkt.
Lees verder>>>

Delhaize wordt uitbater

Delhaize wordt zo de exclusieve operationele uitbater van het restaurant-concept van Foodmaker en voorziet de opening van vijf nieuwe Foodmaker-restaurants per jaar vanaf 2022. Beide partijen werken overigens al tien jaar samen. Zo ligt er Foodmaker-assortiment in 826 Delhaizewinkels en online via Delhaize.be. Dankzij de 150 Foodmakersaladebars kunnen Delhaizeklanten hun eigen slaatje samenstellen. En het aantal saladbars in Delhaizewinkels blijft uitbreiden, aldus Delhaize.

Eerste pilotproject loopt

Delhaize opent de restaurants als hoofdfranchisenemer van het Foodmaker restaurant-concept van Foodmaker in België en Luxemburg en zal instaan voor de exploitatie en de verdere ontwikkeling van het netwerk. Op dit moment loopt al een pilotproject in Foodmaker Bascule (Ukkel). Foodmaker staat in voor de inrichting van de restaurants volgens hun look en feel en blijft focussen op innovatie van gerechten van het veld tot in de restaurants.

Brussel-Noord vestigingsplaats

De eerste openingen komen in Brussel-Noord in het gebouw Covent Garden gehuurd door de Europese Commissie en in het bedrijvenpark in Mechelen in het najaar van 2021. Daarnaast heeft Delhaize enkele locaties in het vooruitzicht voor 2022 waaronder de nieuwe hoofdzetel van BNP Parisbas Fortis in Brussel. Delhaize en Foodmaker willen ook de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen door middel van verschillende projecten waarbij ze gebruik maken van hun netwerk van winkels en restaurants. De huidige leveringstest verloopt via een aangesloten winkel en via het Bascule- Foodmakerrestaurant.