Japans Marubeni koopt Koninklijke Euroma

ZWOLLE - Koninklijke Euroma krijgt een nieuwe eigenaar. De fabrikant van smaakmakers wordt verkocht aan de Japanse Marubeni Corporation.
Foto: Euroma

De Japanners nemen een significant minderheidsbelang in Euroma, ‘met de intentie om over bepaalde tijd 100 procent aandeelhouder te worden. De huidige eigenaren zijn de vorig jaar teruggetreden topman Robert Hoogstra en investeerder Parcom. De definitieve verkoop moet op korte termijn plaatsvinden.

Euroma is top-3-speler in Europa

De geschiedenis van Euroma, vooral bekend om zijn kruiden en specerijen, gaat terug naar 1899. De onderneming met het hoofdkantoor in Zwolle boekt een jaaromzet van zo’n €230 miljoen en is naar eigen zeggen een top-3-speler in Europa te zijn.

Euroma wil onder nieuwe eigenaar snel doorgroeien

Onder de hoede van Marubeni Corporation moet Euroma de komende jaren een nieuwe groeispurt doormaken, waarbij de onderneming volgens de huidige topman Bert Bakker vooral buiten Europa veel potentie ziet. Onder de nieuwe eigenaar blijft Euroma zelfstandig opereren.

Marubeni heeft belangen in veel branches

Marubeni is een handels- en investeringsbedrijf met belangen in talloze branches. De Japanners kochten einkele jaren geleden in ons land al Orffa International Holding, een distributeur van additieven voor diervoeding. Bij Euroma werken zo’n 650 mensen.