Distrifood zoekt versterking redactie

Distrifood zoekt versterking redactie

ZEIST - Distrifood zoekt versterking van de redactie. Er zijn vacatures voor een redacteur en een redacteur met een taakaccent op online. Standplaats wordt Zeist, nu de redactie midden augustus daarnaartoe verhuist.

Voor de functie van redacteur wordt gezocht naar een gedreven journalist met aantoonbare journalistieke ervaring. ‘Een echte nieuwsjager die ook in staat is het nieuws te duiden’, aldus hoofdredacteur Peter Garstenveld. ‘Ervaring met het schrijven voor websites, social media en/of print is een uitgangspunt.’ Een bestaand netwerk en kennis in food is een aanbeveling.

Voor de functie van online redacteur zoekt de redactie een journalist die het digitale domein erg leuk vindt. ‘Digitaal is je wereld en ‘mobiel’ is de gids in je werkzame leven. Je snapt hoe een online-artikel kan worden verrijkt met video, beeld en infographics, et cetera’, aldus Garstenveld. ‘Je grasduint graag in de achterliggende bezoekcijfers om de content nog beter uit te serveren.’

Van chef agf tot hoogste baas

‘Distrifood is de bron voor nieuws voor supermarkten. De functies zijn divers en afwisselend’, aldus Garstenveld. ‘De ene dag spreek je met de chef agf van een Plus-winkel, een andere dag met de topman van Ahold Delhaize bij wijze van spreken.’

Beide functies krijgen standplaats Zeist, waar de redactie midden augustus naar toe trekt na jarenlang vanuit Doetinchem te hebben gewerkt. ‘Het kantoor wordt naast werkplek vooral een ontmoetingsplek voor de redactie. De uitgeverij heeft daarin ook duidelijke keuzes gemaakt. Medewerkers kunnen en mogen ook meerdere dagen vanuit huis werken’, aldus Garstenveld.

Lees meer over

Peter Garstenveld

Peter Garstenveld

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur Peter Garstenveld is een ervaren journalist met expertise in food, ondernemerschap en de financiële sector. Hij schrijft sinds begin jaren negentig over de Nederlandse supermarktsector.