Prijskloof tussen AH en Colruyt en de rest in België

BRUSSEL – Uit een prijsvergelijking van Daltix blijkt dat Colruyt de goedkoopste in België is. De discounter wordt op kleine afstand gevolgd door Albert Heijn.

Colruyt en Albert Heijn zijn allebei meer dan 10 procent goedkoper dan hun eerste achtervolger, schrijft Retaildetail België. Nummer 3 is Carrefour Hyper. Retaildetail: ‘Er gaapt een opvallend grote prijskloof met de andere supermarktketens: die lijken de strijd om de laagste prijs op te geven. Enkele ketens voerden in maart 2020 forse prijsverhogingen door, die ze daarna niet terugdraaiden.’

Colruyt scherpt zijn prijswapen aan

In België verliest Colruyt marktaandeel. AH en Jumbo zijn toetreders. In een offensief lanceert Colruyt zijn Deals: promoties waarmee klanten tot twee jaar voorraad in één keer inslaan. Daarmee wil het promoties bij concurrenten neutraliseren.
Lees verder>>>

Strijd ook om aanbiedingen

De strijd gaat om aanbiedingen. Albert Heijn België gaf nog in februari dit jaar bij de aankoop van bepaalde producten vijf andere producten gratis weg. Het ging bijvoorbeeld om bij de aankoop van één pak Knorr groentewraps vijf gratis avocado’s. In 2019 zorgde een prijzenactie van Albert Heijn al voor veel ophef over de grens. Het ging toen om de aanbieding 1+2 gratis, op dat moment de scherpste aanbieding ooit in Vlaanderen.