Dirk overhandigt 'btw-petitie' aan Tweede Kamer

DEN HAAG - Directeur Marcel Huizing van Dirk van den Broek heeft de door de supermarktketen georganiseerde petitie waarin wordt gepleit voor verlaging van de btw op groente en fruit overhandigd aan de Tweede Kamer.
Foto: Dirk van den Broek

In totaal werd de petitie meer dan 52.000 keer ondertekend. Huizing overhandigde de petitie aan de commissie voor Financiën van de Tweede Kamer. De presentatie gebeurde met behulp van een rood koffertje en de Dirk-delegatie arriveerde in een rode Dirk-pick-uptruck bij de Tweede Kamer.

‘Ik sta hier in Den Haag namens 52.000 mensen’

‘Het btw-tarief op groente en fruit in Nederland is ongezond. Veel Nederlanders zijn het met ons eens dat dit anders moet en we samen in actie moeten komen. Daarom sta ik nu hier in Den Haag namens 52.000 Nederlanders om aan de overheid te vragen de juiste keuzes te maken zodat iedereen in Nederland kan kiezen voor gezonde, verse producten en we de Nederlandse bevolking gezonder maken. De tijd is nu echt rijp’, zo wordt Huizing geciteerd.

Petitie wil btw-verhoging van 1 januari 2019 terugdraaien

In de petitie wordt gepleit voor een verlaging van de btw op groente en fruit van 9 naar 6 procent. Het huidige kabinet verhoogde het lage btw-tarief op 1 januari 2019 juist van 6 naar 9 procent. De verhoging gold voor alle artikelen die onder het lage tarief van de omzetbelasting vielen.

Foto: Dirk van den Broek