Instacart zet ook in op sneller leveren boodschappen

SAN FRANCISCO - De Amerikaanse boodschappenbezorger Instacart zet versterkt in op het sneller afleveren van bestellingen.
Delen:
Foto: Shutterstock

Onder de naam Priority Delivery kunnen klanten er binnenkort in 15 steden voor kiezen om hun boodschappen binnen 30 minuten thuis te laten bezorgen. Het is de bedoeling de dienstverlening snel uit te rollen naar andere marktgebieden.

Instacart is onafhankelijke boodschappenbezorger

Instacart is een onafhankelijk boodschappenbezorger die klanten via zijn eigen app boodschappen laat bestellen, die vervolgens door runners worden verzameld en bezorgd. Meestal gebeurt dit in samenwerking met de betreffende supermarktbedrijven. Voor hen heeft de alliantie als voordeel dat ze geen eigen logistieke operatie hoeven op te tuigen.

Instacart beschikbaar voor 85 procent huishoudens

Hoeveel klanten extra moeten betalen voor de snelle aflevering is nog niet bekend. Wel dat in ieder geval formules als Ralphs, Safeway, Sprouts Farmers Market en Stater Bros meedoen aan het project. Instacart is beschikbaar voor 85 procent van de Amerikaanse bevolking. Wie voor meer dan 35 dollar (zo’n €29) bestelt, krijgt de boodschappen gratis thuisbezorgd. Het bedrijf is zo’n 39 miljard dollar (€32 miljard) waard.