Succes-AH Vleuterweide krijgt Jumbo als concurrent

VLEUTEN -  De succesvolle vesting van Albert Heijn Vleuterweide in Utrecht/Vleuten krijgt Jumbo als concurrent in het winkelcentrum Vleuterweide.
Delen:
Jumbo kondigt de komst naar Vleuterweide aan. Foto: Distrifood.

Daarmee verliest de succesvolle AH-vestiging van multi-franchiser Hans Geveling de alleenheerschappij als servicesuper in het winkelcentrum op de vinexlocatie. Tot nu toe was alleen Lidl als concurrent aanwezig in het winkelcentrum dat, volgens cijfers van Distrifood Dynamics, een marktgebied van meer dan 10.000 huishoudens bedient. De AH van 2300 vierkante meter is een van de meest succesvolle vestigingen van de multifranchiser. De winkel, in 2016 winnaar Supermarkt van het Jaar, boekte destijds al weekomzetten die de €600.000 aantikten.

AH Vleuterweide. Foto: Distrifood

Jumbo van 1500 vierkante meter

De nieuw te bouwen Jumbo in het winkelgebied Vleuterweide krijgt een oppervlakte van circa 1500 vierkante meter, meldt Vastgoedmarkt. De winkel wordt door een ‘ambitieuze ondernemer’ worden geëxploiteerd, meldt het winkelcentrum op zijn website. Dat blijkt Sajjad Bagh te zijn, nu nog supermarktmanager van het jumbo-filiaal aan de Hillelaan in Rotterdam. ‘Ik ga de winkel samen met mijn broer David runnen’, laat hij weten. De nieuwe supermarkt ligt circa 150 meter van de AH met het Lidl-filiaal in de directe nabijheid. Voor de komst van Jumbo worden vier  winkelpanden aaneen gevoegd. Daaronder het pand van Xenos, dat verhuisde naar winkelcentrum Leidsche Rijn.

Jumbo juli open

Winkelcentrum Vleuterweide stelt verheugd te zijn met de nieuwste aanwinst. ‘We zijn erg blij met de toevoeging van de nieuwe Jumbo aan ons winkelcentrum. Namens het hele winkelcentrum zeggen wij dan ook: hallo Jumbo!’ De winkel aan de Burchtwal opent naar verwachting in de loop van juli dit jaar. ‘De officiële openingsdatum zal door Jumbo nog nader worden gecommuniceerd’, aldus Vleuterweide. Franchise-ondernemer Bagh kan zelf ook nog geen exacte datum geven. ‘We streven naar 21 juli, maar we zijn ook afhankelijk van leveranciers zoals die van de koelingen en vriezers. Dus het kan een week eerder, maar ook een week later worden.’

Eerder al speculaties over Jumbo

Op social media (Twitter) werd vorig jaar al gespeculeerd over de komst van Jumbo. Daar werd toen vooral geklaagd over de bereikbaarheid per auto van het winkelcentrum dat uit wandelpromenades bestaat. Zo kan niet in de directe nabijheid van de  supermarkten worden geparkeerd. ‘Gelukkig is het winkelcentrum van alle kanten goed bereikbaar als je veel boodschappen haalt met de auto. Not… kom er daardoor nauwelijks meer’, aldus Maarten de Jonge in een reactie. Volgens Remco Tjallinks zit ook Jumbo te ver van een parkeerplaats. Hij ziet Jumbo  bovendien niet als een toevoeging en betreurt het vertrek van Xenos. ‘De Xenos was nog de enige reden om Vleuterweide te bezoeken’, schreef hij oktober vorig jaar.