‘Picnic in 2021 naar een omzet van €1 miljard’

AMSTERDAM - Picnic wil in 2021 zijn omzet verdubbelen naar €1 miljard.
Foto: Cor Salverius

In 2020 zou de websuper €500 miljoen hebben omgezet. Het is niet de daadwerkelijke omzet. Picnics woordvoerder Romke Spierdijk: ‘Die €500 miljoen is zoals altijd de run-rate sales. Dit is bijvoorbeeld de omzet van de laatste maand, of het laatste kwartaal, doorgetrokken naar een jaar. Dit geeft een actueel beeld van de omzet. Cijfers in KvK zijn altijd januari-december van dat jaar.’ Over de €1 miljard: ‘Picnic is de afgelopen jaren elk jaar verdubbeld. Nederland, Duitsland en nu ook Frankrijk zijn snelgroeiende markten voor Picnic, waarbij Frankrijk uiteraard nog in de beginfase zit.’

650.000 klanten in 125 Nederlandse plaatsen

Het bedrijf zegt verder nu 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen te bedienen. Dit zijn volgens Spierdijk ‘mensen die bij Picnic bestellen’. In Duitsland staat de teller op 350.000 klanten in ruim 40 plaatsen.

De Picnic-cijfers stonden deze week in een persbericht waarin het bedrijf de gang naar Frankrijk aankondigt. Na een test onder de naam TocToc is de app nu gefaseerd beschikbaar in Valenciennes. Later zal Picnic uitrollen naar andere Franse steden.

Gerobotiseerd dc Picnic

Ondertussen gaat in Nederland de bouw van het gerobotiseerde dc in Utrecht door. ‘Opening staat nog steeds gepland voor na de zomer. Nee, een concretere datum of maand hebben we nog niet.’ Picnic geeft toe dat het dc enorm veel geld kost. Spierdijk laat in het midden wanneer de kosten voor het robot-dc zijn terugverdiend.