Jumbo bouwt in Belgisch Lier en Diksmuide

LIER/DIKSMUIDE – Jumbo heeft vergevorderde plannen voor twee nieuwe vestigingen in Vlaanderen. Zowel in Lier als Diksmuide zijn vergunningaanvragen gedaan.
Delen:
Jumbo opende zijn eerste winkel in België in Pelt, dat grenst aan de gemeente Valkenswaard.<i>Foto: Bert Jansen</i>

In Lier wil de keten een supermarkt bouwen op  het terrein waar een dancing is gevestigd aan de Antwerpsesteenbaan. De gemeente heeft inmiddels een omgevingsvergunning afgegeven, meldt retaildetail.be. Daaraan is wel de voorwaarde gekoppeld dat een verkeersstudie wordt uitgevoerd. Jumbo zou  daar een pand van ruim 2100 vierkante meter willen bouwen. Naast de dancing moeten daarvoor een kledingwinkel en een achtergelegen woning plaatsmaken.

AH als concurrent Jumbo

Jumbo wordt de derde supermarktketen die zich aan de Antwerpsesteenbaan vestigt. Ook  Colruyt en Albert Heijn hebben daar een vestiging. AH diende al in 2013 ede aanvraag voor  de bouw van de winkel in. Die werd in eerste instantie geweigerd door de gemeente Lier met als  argument dat er al voldoende supermarkten waren.

Diksmuide

Naast Lier wil Jumbo ook een nieuwe vestiging in het Vlaamse  Diksmuide bouwen. Die zou moeten komen op een terrein aan de Woumenweg waar ook een nieuwe woonwijk met 180 woningen wordt gerealiseerd. Jumbo heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een winkel  van ruim 1500 vierkante meter ingediend met drie appartementen erboven.

Concurrenten

Burgemeester Lies Laridon van Diksmuide spreekt zich voorlopig niet uit over het project, meldt de krant Het Laatste Nieuws. ‘Ik wil eerst het dossier grondig doornemen vooraleer een standpunt in te nemen.’ Volgens Retaildetail zal het de Veghelse formule niet aan concurrentie ontbreken in de plaats met vestigingen van Aldi, Lidl, Colruyt, AD Delhaize en Carrefour Market.