Vomar-directeur: Trek alcoholverkoop gelijk met avondklok

ALKMAAR - Vomar-directeur Aart van Haren wil dat supermarkten weer alcohol mogen verkopen tot sluitingstijd nu er toch een avondklok komt.
Ceo Aart van Haren bij de opening van de 70ste winkel in 2020

Supermarkten zullen hun deuren rond 20.45 uur sluiten als een avondklok ingaat om 21.00 uur. Schaf dan het verbod op alcoholverkoop ook af en laat ze dan ook tot die tijd alcohol verkopen. Daarvoor pleit de Vomar-directeur op website NH Nieuws.

Beide hebben zelfde doel

Het verbod op de verkoop van alcohol heeft volgens hem hetzelfde doel als een avondklok. De maartregelen zijn beide gericht op het voorkomen van sociale contacten ’s avonds. ‘Ik zou het daarom logisch vinden als de ingangstijd gelijk gaat lopen met de ingang van de avondklok. Als het aan mij ligt, maken we die beide tijden gelijk.’

Makkelijker en efficiënter

Zo’n gelijkschakeling van tijden zou volgens hem het leven voor mensen makkelijker maken en het werk voor de supermarkt efficiënter. Dan hoeven volgens hem schappen met alcoholische dranken immers niet te worden afgeschermd voor de drie kwartier tussen verkoopverbod voor alcohol en de avondklok. ‘Dat is voor onze medewerkers best een werkje voor drie kwartier’, zegt Van Haren tegen NH Nieuws. Terwijl ze het volgens hem al druk genoeg hebben.

Vomar is geen prooi, maar een jager in de branche

Vomar-directeur Aart van Haren ontzenuwde juli 2020 bij de opening van het 70-ste filiaal langer rondzingende geruchten dat de keten mogelijk zou worden overgenomen. ‘Ons laten overnemen, dat is wel het laatste wat we zouden overwegen.’
Lees het hele verhaal >>>

Geen logistieke problemen

Hij zegt verder geen problemen te hebben met de avondklok. Supermarkten werken continu mee met de overheid. Dus: ‘Als de overheid dit van ons vraagt, dan gaan we dat doen.’ Hij voorziet ook geen logistieke problemen. De bevoorrading zal niet worden belemmerd door een avondklok. Volgens de Vomar-directeur is het CBL al druk bezig met het regelen van ontheffingen voor supermarktmedewerkers zodat die ook na ingang vaan de avondklok de winkels kunnen bevoorraden en vullen. Wat volgens hem wel zal verdwijnen is het avondlijke ouderenuurtje bij Vomar, maar daar werd toch al weinig gebruik van gemaakt.