Geef om de toekomst! Eet plantaardig!

Geef om de toekomst! Eet plantaardig!

Het is vijf voor twaalf: we bereiken de grenzen van wat onze planeet aan kan. Dat moet veranderen, maar waar te beginnen? Het simpelweg aanpassen van de eetgewoonten kan al een verschil maken. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer impact we hebben, zeggen onder andere wetenschappers van de EAT-Lancet Commission on Food, Planet & Health.

Als een van de eerste bedrijven gespecialiseerd in plantaardige voedingsmiddelen en dranken, heeft Alpro al veel stappen gezet. Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag wordt het actieplan ‘Feeding our Future with Plants’ gepresenteerd. In het plan zijn voor 2025 concrete duurzame en gezonde toekomstdoelen opgesteld. Daarmee wil Alpro consumenten inspireren om vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Dit is een aantal van de doelen die in 2025 gerealiseerd moeten zijn.

Good for the planet…

  • Tenminste 50% van de ingrediënten zal geproduceerd worden met behulp van regeneratieve landbouw. Dat betekent kweken op een manier die iets goeds teruggeeft aan de aarde, die biodiversiteit bevordert en water bespaart. Het gaat niet alleen om voedsel voor de toekomst, maar het is de bedoeling om ook de klok terug te draaien op het vlak van de schade aan het ecosysteem en de klimaatverandering.
  • De uitstoot van broeikasgassen wil Alpro met 30% verminderden en 50% van de energie is hernieuwbaar. Het bedrijf weet dat ze voor hernieuwbaar moeten gaan om de uitstoot te verminderen. Daarom worden zonnepanelen geïnstalleerd en wordt onderzocht hoe restafval hergebruikt kan worden om energie te creëren.
  • Het waterverbruik wordt met 60% gereduceerd. De productielijnen spoelen is een dorstig werkje, maar op drie van de grootste productielocaties zal al het water worden hergebruikt. Tevens zal worden samengewerkt met telers om manieren te vinden om minder water te verbruiken. Want elke druppel telt.
  • Alpro streeft naar het gebruik van volledig afvalvrije, circulaire verpakkingen. De pakken waar de plantaardige drinks in zitten, zijn nu al voor 89% plantaardig. Voor het overige gebruikt het bedrijf waar mogelijk gerecyclede plastics: een vermindering van 40% in de CO2- uitstoot. In 2025 zullen alle Alpro verpakkingen niet alleen recyclebaar zijn, maar gemaakt van 100% plantaardig of gerecycled materiaal.

… Good for you too

Alpro zorgt al voor plantaardige en voedzame producten, maar naar 2025 toe zetten ze er nog een stap bovenop:

  • Tegen 2025 is meer dan 50% van de producten een bron van vezels, en meer dan 60% zal ofwel geen suikers hebben, of laag zijn in suikers of enkel natuurlijke suikers uit fruit bevatten. Meer dan 70% zal laag zijn in verzadigde vetten, meer dan 95% laag in zout.
  • Er zullen nieuwe verse ingrediënten en recepten op het menu staan. Zo zijn er nog meer redenen om een plantaardige twist toe te voegen aan elke dag. De voorraadkast van Moeder Natuur zit boordevol fantastisch lekkers - noten, granen, zaden, fruit en groenten, peulvruchten, soja - en Alpro gaat daar zoveel mogelijk van gebruiken.
  • Er zal nog meer van wat mensen nodig hebben, toegevoegd worden aan de producten. Er worden nieuwe mogelijkheden onderzocht om alle belangrijke voedingsstoffen te integreren die het lichaam nodig heeft: vezels, vitaminen en belangrijke mineralen zoals calcium. En dit op een natuurlijke, schone manier. Zo kan de overstap naar plantaardig gemaakt worden zonder iets te missen.
  • Meer open, transparanter, meer informatie. Alle benodigde informatie is te vinden op de verpakking en online: alle ingrediënten, hoe ze verwerkt zijn en het voedingskundige profiel van de producten.

Doe mee met de plantaardige revolutie! Hoe meer mensen kiezen voor een plantaardige levensstijl, des te beter het voor iedereen is. Hap voor hap naar een betere planeet. Lees meer op www.alpro.com/nl/goed-voor-de-planeet/

De meeste producten van Alpro bevatten calcium en vitamine D. Calcium en vitamine D zijn nodig voor de instandhouding van normale botten. Een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl zijn aanbevolen voor een goede gezondheid.

Dit artikel is gesponsord door Alpro