Dirk-personeel krijgt speciale coronahesjes

VELSEN-NOORD - Dirk rust zijn supermarktmedewerkers uit met gele hesjes die klanten op afstand moeten houden.
Delen:

Op de hesjes staat de tekst ‘Beste klant, samen houden we 1,5 meter afstand’. Dirk van den Broek gaat de medewerkers op de winkelvloer er komende week mee uitrusten.

Bron: Detailresult

Dirk: ‘Hoogstnoodzakelijk’

Volgens algemeen directeur Marcel Huizing is het hoogstnoodzakelijk de afstand van 1,5 meter in acht te nemen met de Dirk-medewerkers. ‘Wij kunnen niet voldoende benadrukken om in het belang van elkaars veiligheid afstand te bewaren’, aldus Huizing. ‘Wij willen er alles aan doen om de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers en van onze klanten voorop te stellen. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen.’ De supermarktketen verwacht dat er dankzij de hesjes ‘geen enkel misverstand’ meer kan bestaan over wie medewerker is in de winkel. Het nauwgezet in acht nemen van de afstand van 1,5 meter is in lijn met de scherpe veiligheidsregels van de overheid, aldus Dirk.

Plexiglas, vloerstickers en zo veel mogelijk met pin

Huizing heeft eerder al andere beschermende maatregelen getroffen in de supermarkten. Zo zijn de kassa’s inmiddels extra beschermd met plexiglas en zijn er vloerstickers aangebracht met de waarschuwing minimaal 1,5 meter afstand te houden van andere klanten. Ook vraagt de supermarktketen aan klanten om zo veel mogelijk te betalen met pin of de mobiele telefoon.

Ook coronahesjes bij Dekamarkt

Ook zusterketen Dekamarkt maakte inmiddels bekend met de hesjes te gaan werken. Directeur Pieter Rozendaal: ‘Wij kunnen niet voldoende benadrukken om in het belang van elkaars veiligheid afstand te bewaren. Wij willen er alles aan doen om de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers en van onze klanten voorop te stellen. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen.’

Voor het laatste coronanieuws:

Distrifood Liveblog