Aldi betrekt oude filiaal AH Rijssen

RIJSSEN – Aldi in Rijssen verhuist binnenkort naar de locatie van een voormalig filiaal van Albert Heijn op de hoek van de Wierdensestraat-Watermolen in de stad.
Delen:
Het voormalige AH-filiaal op de hoek van de Wierdensestraat-Watermolen in Rijssen. Bron: google streetview.

Dit meldt de Stentor. Een woordvoerder van Gyllentorget Holding in Breukelen, dat het voormalige pand van Albert Heijn verhuurt, meldt dat Aldi per 1 maart de winkelruimte gaat huren. Hij laat weten dat het voormalige AH-pand momenteel wordt leeggehaald, om het casco op te leveren voor de discounter. Albert Heijn verhuisde eind 2019 al naar een nieuw, groter pand aan de Stationsdwarsweg in Rijssen.

AH was gedwongen huurcontract te verlengen

Gyllentorget is opgelucht dat er voor het voormalige AH-onderkomen snel een nieuwe huurder is gevonden. De handelaar in onroerend goed heeft de verhuizing van Albert Heijn naar de nieuwe locatie nabij de spoorlijn met bezwarenprocedures flink kunnen vertragen, aldus de Stentor. Gyllentorget maakte bezwaar tegen het vertrek van AH, onder meer omdat leegstand van het pand tot verloedering van de omgeving zou kunnen leiden. Het kwam zelfs tot een rechtszaak bij de Raad van State, waarbij Gyllentorget in het ongelijk werd gesteld. Desondanks wist het vastgoedbedrijf tijd te winnen, waardoor AH zich gedwongen zag het huurcontract te verlengen.

Nieuwe Aldi ingericht volgens vernieuwde winkelformule

Hoewel Aldi niet uitgebreid op vragen van de Stentor heeft willen reageren, is duidelijk geworden dat de nieuwe vestiging zal worden ingericht volgens de nieuwe winkelformule van de van oorsprong Duitse discounter. Deze nieuwe formule legt meer nadruk op vers, zoals een ruimere keuze in verse groenten en fruit met seizoensgebonden en regionaal vers aanbod. Ook vers afgebakken brood(jes), maaltijdsalades, sandwiches en smoothies maken onderdeel uit van het vernieuwde concept.