Blokkadeboeren krijgen hulp van Duitsers

WINTERSWIJK – De Nederlandse boeren die woensdag actie gaan voeren bij distributiecentra van supermarkten krijgen hulp van hun Duitse collega’s.
Delen:
Foto: ANP

Honderden Duitse boeren uit de grensstreek met Nederland zijn van plan met hun trekkers naar de Achterhoek te komen. Uit solidariteit willen ze meedoen aan de acties van hun Nederlandse collega’s. Dat zegt de Duitse boerenleider Daniel Elling uit Vreden, zo meldt dagblad De Gelderlander.

Honderden Duitse boeren

Ruim 120 Duitse boeren hebben in speciale groepen op social media aangegeven zich in Winterswijk te verzamelen. Daarnaast komen nog eens 100 Duitsers met hum trekkers samen in Aalten. Ze zijn van plan gezamenlijk met hun Nederlandse collega’s op te trekken naar plaatsen waar acties worden gehouden.

Mogelijk ook in het Noorden

Volgens boerenleider Elling hebben Duitse agrariërs uit de Noordelijke grensstreken dezelfde plannen. ‘Ik verwacht zeker vijfhonderd trekkers, maar ik hoop op duizend.’ Net als de  Nederlandse, protesteren Duitse agrariërs al enige tijd tegen het landbouwbeleid van hun overheid. Ook in Duitsland voelen de boeren zich niet gehoord door de overheid, zegt Elling die in contact staat met de Farmers Defence Force. Die organisatie heeft samen met koepelorganisatie Landbouw Collectief voor woensdag acties aangekondigd. Maandag werd bekend waar die acties plaatsvinden, maar wat ze precies behelzen en of de meer dan 40 genoemde dc’s worden geblokkeerd is niet bekend.