Jumbo rolt loyalty-app Extra’s uit

VEGHEL - Jumbo rolt mogelijk al vanaf woensdag zijn eerder aangekondigde loyalty-programma uit. Trouwe klanten kunnen via de nieuwe app Jumbo Extra’s en met een fysieke pas punten sparen.
Delen:

Jumbo start het loyalty-programma voor trouwe klanten met een speciale app onder de naam Jumbo Extra’s. Het loyalty-programma werkt nog niet bij online bestellingen. Die  uitrol volgt later in 2020. ‘Een grootschalige aanpassing van onze IT-systemen is daarvoor noodzakelijk en daar werken we momenteel hard aan. Zo kunnen we dezelfde optimale ervaring bieden voor alle klanten. Om die reden werken we nu ook met een aparte Jumbo Extra’s app’, verklaart woordvoerder Laura Valks-Piessens waarom het programma ook (nog) niet in de reguliere Hallo Jumbo-app is geïntegreerd.

Test Jumbo Extra’s in vier filialen

De loyalty-app wordt momenteel uitgetest in vier filialen. Dat wordt duidelijk na het openen van de Jumbo Extra’s-app die in de Android Playstore en voor iPhone in de App Store is te vinden. Het gaat om filialen in Hoogeveen, Uithuizen, Zevenbergen en Zuidlaren. Na het aanmelden via de app kunnen klanten ook fysieke passen aanvragen. Bovendien is het mogelijk om met meerdere smartphones één account te gebruiken, waardoor bijvoorbeeld familieleden mee kunnen sparen.  Nieuwe deelnemers ontvangen een reep chocolade en 100 spaarpunten als welkomstcadeautje.

Mogelijk woensdag van start

Een medewerker van Jumbo Tamboerpassage in Hoogeveen bevestigt aan Distrifood dat Jumbo Extra’s daar al in gebruik is. Ze meent te weten dat woensdag 11 december officieel van start wordt gegaan in de winkel. ‘De app draait al met een aantal proefpersonen om eventuele kinderziektes eruit te halen.’ Volgens Valks-Piessens is het echter nog te vroeg om een datum aan de uitrol naar klanten te hangen. ‘Recent zijn we gestart met de uitrol via Jumbo medewerkers in vier Jumbo winkels. Hieruit komt waardevolle feedback die we meenemen in de verdere uitrol van het programma. Het is om die reden ook nog te vroeg om aan te geven of we in deze winkels aanstaande woensdag ook live zullen gaan voor klanten. We leren iedere dag nog bij.’

Snelle uitrol lijkt aanstaande

Een snelle uitrol lijkt echter wel aanstaande. Op de  website van Jumbo is al een speciale pagina te vinden met informatie over de app en Jumbo Extra’s-programma. Zo is er een uitleg over het programma en de app te vinden en is er een blok met veelgestelde vragen. ‘We pakken dit grondig aan door het programma vanaf begin 2020 stap-voor-stap in steeds meer winkels te introduceren. In het voorjaar van 2020 verwachten we landelijke dekking te kunnen bieden.’

Punten sparen alleen bij producten

Jumbo  Extra’s punten sparen kan alleen door de aankoop van een aantal door Jumbo aangewezen producten. De punten zijn deels gekoppeld aan producten en aanbiedingen die passen bij het profiel van de klant dat wordt opgebouwd. ‘Bijvoorbeeld producten die je veel koopt’, zegt de medewerkster in Hoogeveen. Vooralsnog gaat het om acht op de klant toegesneden aanbiedingen. Daarnaast staan er nog eens 20 producten in de app die voor iedereen gelden. Puntenaantallen variëren van 10 tot 60 per aankoop. Om de punten bij te schrijven, moeten klanten de app of de klantenpas laten scannen. In een eerdere pilot kregen klanten bij elke bestede euro ook een spaarpunt. Dat is in de nieuwe opzet niet het geval.

Korting en gratis producten

De met Jumbo  Extra’s gespaarde punten geven recht op onder meer kortingen op boodschappen, uitjes of op gratis producten. Zo leveren 100 punten bijvoorbeeld een gratis pak huismerkkoekjes op. In de app is bovendien te zien dat 500 punten recht geven op een korting van €2,50 op de boodschappen. Daarvoor moet minimaal €2,50 worden besteed. Ook kunnen de punten worden ingewisseld voor spaarpunten in een pannenactie uit het Koken & Tafelen-programma dat op dit moment bij Jumbo loopt. ‘Daarnaast kunnen klanten binnenkort profiteren van nog meer extra services zoals een digitale bon, vlotter winkelen of digitaal zegels sparen’, aldus Valks-Piessens.