Jumbo opent deuren tweede Belgische super

RIJKEVORSEL - Jumbo heeft vanmorgen in Rijkevorsel zijn tweede vestiging in België geopend. Het gaat om de eerste vestiging in de provincie Antwerpen.
Delen:

De opening komt exact twee weken na de eerste Belgische vestiging in Pelt. Het is de tweede van drie winkels die Jumbo dit kalenderjaar opent bij onze zuiderburen. De derde vestiging volgt over twee weken in Lanaken, dat net als Pelt in de provincie Limburg ligt.

Dichtstbijzijnde Nederlandse Jumbo op 20 minuten

De krant Het Laatste Nieuws meldt dat er vanmorgen een honderdtal klanten voor de winkel stond in afwachting van de opening. De vestiging in Rijkevorsel is gelegen aan de Merkseplassesteenweg in de plaats in de buurt van Turnhout. Dichtstbijzijnde vestiging in Nederland is te vinden in Baarle-Nassau. Deze ligt op ruim 20 minuten rijden.

Jumbo heeft ambities in België

Jumbo heeft de ambitie om tot 100 supermarkten te openen in België, zo werd ook bij de opening in Pelt benadrukt. Dit jaar gaat het om drie vestigingen en daar moeten er volgend jaar ongeveer 15 bijkomen. De formule wil uiteindelijk wel al zijn formules – Jumbo, Jumbo City, Jumbo Foodmarkt en La Place – actief worden op de Belgische markt.

Formule claimt voortvarende start in Pelt

Volgens financieel topman Ton van Veen van Jumbo was de start in Pelt voortvarend. ‘De omzet van de eerste week overtreft onze stoutste verwachtingen en ligt maar liefst 50 procent hoger dan we dachten. We zijn hier niet over één nacht ijs gegaan’, zei hij tegen het AD.
‘De Belgische klant steekt anders in elkaar dan de Nederlandse. Als je die klant goed kent en in de watten legt, dan is er zeker ruimte voor groei’, zo liet Van Veen optekenen in het dagblad.

Naast een AH en veel concurrentie in de buurt

In Rijkevorsel ligt de Jumbo aan de doorgaande weg naar Merksplas in een complex met andere winkels. Net als in Pelt ligt de Jumbo vlakbij een Belgische supermarkt van Albert Heijn. De afstand is amper 100 meter. Ook Aldi, Action, Blokker, Bristol en Eldi hebben daar winkels. Elders in de buurt zijn onder meer ook Carrefour, Lidl en Delhaize aanwezig met supermarkten. Colruyt heeft een winkel in het nabijgelegen Hoogstraten.