FrieslandCampina bespaart op plastic bij kaas

AMERSFOORT - FrieslandCampina introduceert een volledig recyclebare en lichtere versie van de hersluitbare verpakking voor kaas.
Delen:

Hiermee realiseert het bedrijf een plasticreductie van 30 procent voor zijn meest verkochte kaasverpakking in Europa. ‘Dit kan leiden tot een afname van ruim 300.000 kilo plastic per jaar en hergebruik in andere toepassingen. Deze besparing komt bovenop een eerdere plasticreductie van ruim 20 procent’, aldus FrieslandCampina. De zuivelmultinational is de eerste op de markt met een dergelijke kaasverpakking.

Oplossing voor verpakking met verschillende soorten

Patrick van Baal, global director Packaging Development bij FrieslandCampina, in een persbericht: ‘De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet kunnen worden gerecycled. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger. We vertellen hier meer over op Plesstic.eu.’