Jumbo: extra toezicht productie vleeswaren

VEGHEL - Jumbo blijft zijn voorverpakte vleeswaren afnemen van de Ter Beke Groep. De supermarktketen kondigt wel extra toezicht aan op de productie.
Delen:
Foto: ANP

Dat zegt een woordvoerder van Jumbo Supermarkten tegen AD. De woordvoerder wil uit concurrentieoverwegingen niet zeggen hoe groot de schade is van de enorme recall die het supermarktbedrijf eind vorige week moest doen. Wel rekent de onderneming erop dat de lege schappen op korte termijn weer gevuld worden. ‘We verwachten dat het assortiment de komende dagen weer wordt aangevuld.’ (*complete quote onderaan artikel)

Toezicht op de productie

Daarbij blijft de leverancier dezelfde. ‘Wij nemen onze voorverpakte gesneden vleeswaren nog altijd af van de Ter Beke Groep. Vanuit Jumbo houden we extra toezicht op de productie en hebben we onze monitoring en controles geïntensiveerd’, aldus de woordvoerder van Jumbo in de krant.

Winstwaarschuwing moederbedrijf Offerman

De Ter Beke Groep is het moederbedrijf van Offerman, het bedrijf dat centraal staat in de listeria-affaire. Deze onderneming kwam gisteren naar aanleiding van de zaak met een winstwaarschuwing, waardoor de beurskoers stevig daalde. Supermarkten en andere getroffen partijen kondigden al aan een schadeclaim in te dienen.

Sligro haalde 160 producten terug

Groothandel Sligro moest meer dan 160 productsoorten uit de handel halen. ‘Het is een enorme operatie. Niet alleen het schoonmaken, maar denk ook aan het logistieke verhaal. Onze klanten zijn gewend een bepaalde bestelling van vleeswaren te doen. Dat proces staat behoorlijk op zijn kop door de recall. We zijn met man en macht bezig om niet alleen nieuwe leveranciers te vinden, maar ook om de logistiek aan te passen’, zegt woordvoerder Wilco Jansen in de krant. Volgens Jansen heeft Offerman beloofd alle financiële schade te vergoeden.

* Op verzoek van Jumbo de complete quote zoals verstuurd naar de media:

‘Wij nemen onze voorverpakte gesneden vleeswaren af van verschillende leveranciers. Binnen en buiten de Terbeke groep. Dat is nog steeds het geval. Vanuit Jumbo houden we extra toezicht op de productie en hebben we onze monitoring en controles geïntensiveerd. We nemen geen producten meer af van de productielocatie in Aalsmeer. Deze is sowieso gesloten.’

Food Formule Jaarboek