Handtekeningen voor behoud Aldi Geldrop

GELDROP – Inwoners van de wijk Braakhuizen-Zuid in Geldrop houden een handtekeningenactie om een filiaal van Aldi voor de woonwijk te behouden.
Delen:

De actie is  gestart door vier inwoners. Ze willen dat de Aldi in de wijk Braakhuizen-Zuid blijft en niet verhuist. De discounter is volgens hen een onmisbare basisvoorziening, schrijft het Eindhovens Dagblad.

‘Alles doen’ om Aldi te behouden

De vier roepen in een petitie het gemeentebestuur op om alle registers open te trekken om de Aldi voor de wijk te behouden. De verhuizing van de discounter uit het pand van 500  vierkante meter is  de afgelopen maanden al verschillende keren ter sprake gekomen. De gemeenteraad zei destijds merendeels ook graag te zien dat het filiaal van de discounter voor de wijk  behouden blijft. Maar volgens wethouder Marc Jeucken kan de gemeente weinig doen aan een mogelijke beslissing van Aldi.

Aldi cruciaal voor leefbaarheid

Volgens de vier initiatiefnemers is de supermarkt cruciaal voor de leefbaarheid  van de wijk. Als de  Aldi  vertrekt, verlaat ook de naastgelegen bloemenzaak de buurt en daardoor zou de  wijk verder verpauperen, is hun vrees. Ze menen dat de gemeente wel degelijk de kans kan vergroten dat de supermarkt blijft door onder meer het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Iets waarover de wethouder, toen in juni dit jaar de verhuisplannen van de discounter bekend werden, juist zei dat het aantal parkeerplaatsen waarschijnlijk zou afnemen. Hij zei destijds dat extra parkeerplaatsen en de bereikbaarheid niet in de plannen pasten die de gemeente met het centrum Braakhuizen voorheeft.

Handtekeningen aanbieden

De vier handtekeningenjagers streven ernaar om de steun van 75 procent van de inwoners te verkrijgen en willen de handtekeningen op 23 september aan de gemeenteraad aanbieden.

De gemeente Geldrop/Mierlo lag eerder al eens in de clinch met Aldi: