Spar Roelse stopt na 65 jaar in Streefkerk

STREEFKERK - De familie Roelse verkoopt de Spar in Streefkerk. De naam 'Roelse' verdwijnt er na 65 jaar van de gevel.
Delen:

‘Na 65 jaar nemen wij afscheid van de winkel’, zo bericht Spar Roelse 1 september op Facebook. Vanaf 2 november 2019 zal de supermarkt niet meer de in Streefkerk bekende familienaam dragen, schrijven Peter en Wil Roelse. Volgens het Algemeen Dagblad is er een opvolger aangewezen die dan eerst twee weken de tijd neemt voor een verbouwing. Daarbij is geen naam genoemd.

Geplaatst door Spar Roelse op Zondag 1 september 2019

‘Telefoon geen seconde stil’

Klanten reageren volgens Peter Roelse positief, zegt hij tegen AD. ‘De hele dag door word ik aangesproken door klanten en de telefoon staat ook geen seconde stil. Hartstikke mooi toch? Mensen waarderen blijkbaar toch wat ik altijd voor het dorp gedaan heb.’ Personeel is vorige week al op de hoogte gesteld van het nieuws.

Roelse in Streefkerk

Zoals de tijdlijn in het Facebookbericht laat zien, opende de vader van Peter Roelse in 1954 de winkel onder de naam ‘Zelfbedieningszaak C. Roelse’. In 1981 namen Peter en Wil dit over. De winkel is in de loop der tijd een aantal keren verplaatst in Streefkerk en de formulenaam is gewijzigd. Zo heeft de supermarkt lang ‘MeerMarkt Roelse’ geheten totdat het in 2008 een Spar werd. De ondernemer vindt het nu wel welletjes, aldus het AD. ‘Ik ben 62 en mijn vrouw drie jaar ouder. Zij en mijn gezin zijn de laatste tijd steeds meer aan me aan het trekken geweest, omdat ze vonden dat ik lang genoeg gewerkt heb. Al van jongs af aan heb ik altijd meegeholpen in de zaak.’