Nieuwe eigenaar voor snoepmaker Mr. Mallo

WETTEREN - De grootste fabrikant van marshmallows in Europa, het Belgische Mr. Mallo, heeft een nieuwe eigenaar. Het bedrijf komt weer volledig in Belgische handen.
Delen:
Foto: Shutterstock

De Britse investeerder Perwyn heeft zijn aandelen verkocht aan Carly Versele, een telg van de ondernemersfamilie achter diervoedingsgigant Versele-Laga. Ook gaan naar er stukken naar onder meer het management van het bedrijf. Perwyn was sinds 2015 eigenaar van het bedrijf, dat eerder onder de nama Confiserie Van Damme opereerde.

Vooral fabrikant van huismerken

Mr Mallo produceert ongeveer 14.500 ton marshmallows per jaar in de Belgische plaatsen Wetteren en Sint-Gillis-Waas en in het Spaanse Alcoy. Het snoepgoed, met ook veganistische en suikervrije varianten, wordt onder meer aan de man gebracht als huismerken van supermarkten.

Overname Mr. Mallo nog deze maand afgerond

Topman Robin Van Oudenhove prijst de rol van Perwyn als eigenaar. ‘Onder hun leiding zijn we sterk gegroeid, onder meer met overnames in België en Spanje. Maar nu kiezen we voor stabiliteit en een langetermijnvisie.’ De overname wordt naar verwachting later deze maand afgerond. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.