Crowdfunding voor dorpssuper Oldehove

OLDEHOVE – De nieuwe eigenaren van de dorpssupermarkt in Oldehove houden een crowdfundings-actie om de financiering van de start makkelijker te maken.
Delen:
Attent Oldehove. Foto: Google Streetview

Volgens week worden er flyers verspreid in Oldehove en omliggende gehuchten zoals Saaksum, Niehove en Den Ham, meldt het Dagblad van het Noorden. Daarmee willen Petra en Wim Telintel, die de winkel overnemen, bekendheid geven aan de actie. Telintel hoopt in totaal zo’n 200 deelnemers te werven waarmee hij €20.000 hoopt te verzamelen. Dorpsbelangen Oldehove steunt de actie want behoud van de dorpswinkel is van belang voor de leefbaarheid.

Financiering en omzet

Klanten en inwoners uit het ongeveer 1500 zielen tellende dorp die meedoen met de actie, krijgen voor ieder €100 die ze investeren een waardebon van €110.  Daarmee kunnen ze vanaf 2021 in de dorpssupermarkt betalen als ze boodschappen doen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Telintel haalt niet alleen financiering binnen, maar is zo ook verzekerd van omzet.

Focus op vers

Begin maart werd bekend dat Petra en Wim Telintel, de winkel, nu nog een Attent die in juli sluit, zouden voortzetten. Ze zijn van plan een volwaardige supermarkt neer te zetten met een focus op agf, vers en brood. Ze hebben jarenlang in Oldehove gewoond en geloven in de toekomst van een dorpswinkel. ‘Als het in Ezinge en Noordhorn lukt een buurtsuper te runnen, moet dat in Oldehove toch ook kunnen?’