Verdachte brute Emté-overvallen vrijgesproken

BREDA – Een 49-jarige man die werd verdacht van twee brute overvallen op Emté-supermarkten is vrijdag door de rechter vrijgesproken.
Delen:

Justitie had zes jaar cel geëist tegen de man, maar volgens de rechtbank in Breda is er onvoldoende bewijs dat de man bij de twee gewelddadige overvallen is betrokken, meldt Omroep Brabant. De man werd door justitie verantwoordelijk gehouden voor overvallen op Emté-filialen in Loon op Zand en in Wijk en Aalburg.

Geen bewijs

Volgens de rechter is de man niet herkend als een van de daders. En hoewel hij de auto bestuurde die mogelijk bij een van de overvallen was betrokken, is er volgens de rechter geen bewijs voor de rol die hij daarin zou hebben gehad.

Gewelddadige overvallen

Bij de eerste overval, op 11 april 2015, weerden twee medewerkers van het Coop-filiaal in Loon op Zand overvallen door twee gemaskerde en gewapende mannen. Onder bedreiging met een vuurwapen openden ze de kluis. De twee medewerkers werden vervolgens met zogenaamde tiewraps vastgebonden.  Een paar maanden later was het raak in Wijk en Aalburg. De Emté aldaar werd donderdagochtend 4 juni overvallen. Daar kwamen twee gewapende overvallers via de achteringang naar binnen. Ook daar werden de aanwezige medewerkers vastgebonden en gingen de overvallers er vervolgens  met de inhoud van de kluis vandoor.

Opsporing Verzocht

Juli 2015 besteedde het tv-programma Opspring Verzocht aandacht aan de zaak. Op camerabeelden kwam een van de daders duidelijk in beeld. Of die beelden hebben bijgedragen aan de opsporing, is niet bekend maar uiteindelijk pakte de politie twee mannen op. De andere verdachte staat op een later moment voor de rechter.

Later weer overvallen

Overigens was het bij Emté-filiaal in Loon op Zand ruim een jaar na de eerste overval weer raak. November 2016 werd de winkel wederom overvalleen. Bij die overval werd veel geweld gebruikt, inclusief vuurwapengebruik. De politie koppelde die overval ook aan een overval op een andere Emté in Cromvoirt in oktober 2016 waar daadwerkelijk werd geschoten.