Deen geeft €70.000 aan Jeugdsportfonds

HOORN - De regionale supermarktketen Deen heeft ruim €70.000 gedoneerd aan het Jeugdsportfonds.
Delen:

Het bedrag werd in zes weken tijd bij elkaar gespaard door klanten. Zij kregen bij hun boodschappen bij Deen een sponsormunt die zij konden weggeven aan hetzij het Jeugdsportfonds, hetzij een (sport)vereniging naar keuze.

Jeugdsportfonds

Het is voor de 13e keer dat de sponsoractie door Deen werd georganiseerd en voor het derde jaar had de regionale supermarktketen voor het Jeugdsportfonds als organisatie waar de sponsormunten naar toe konden. Het leverde bij elkaar een bedrag op van € 71.264,33.  De cheque werd door directeur Joost Deen en voorlichter Else Miek Deen van de supermarktorganisatie overhandigd aan de volleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, beiden ambassadeur van het Jeugdsportfonds.

Alleen voor jeugdleden

Behalve aan het Jeugdsportfonds konden klanten hun sponsormunten ook doneren aan circa 300 verenigingen die meededen aan de actie. Voorwaarde voor deelname van een club was dat het bedrag ten goede moet komen aan de jeugdleden van de vereniging. Net als voorgaande jaren organiseerde een groot aantal verenigingen originele initiatieven toe te bewegen toch vooral de munten in hun clubkoker te werpen. Sommige sportverenigingen hielpen klanten met het inpakken van de boodschappen en liepen zelfs met de tassen mee naar de auto of de fiets. Maar er waren ook clubs die uitgebreide sportdemonstraties gaven, van tafelvoetbal, turnen en judo demonstraties (op speciale matten) tot en met paardrijden en zelfs toneelstukjes.  In totaal verdeelde Deen voor €375.000 onder de diverse sportclubs.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>